Spider Rolls
Need a chleb wegetariański? Pajęcze bułki mogą być doskonałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 502 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.17 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz nori, kraby z miękkiej skorupki, zieloną cebulę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest idealny do Halloween. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 38%, to danie nie jest tak doskonałe. Spróbuj Pajęcze Babeczki, Pajęcze Babeczki, oraz Cheesy Spider Dip dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu zagotować ryż i wodę. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 15 minut.
Zdjąć z ognia; odstawić, przykryty, 15 minut.
Umieść ryż w dużej misce i delikatnie wymieszaj ocet ryżowy łyżką do połączenia. Przykryć mieszankę ryżu i odstawić na 30 minut.
Kraby posypać solą i czarnym pieprzem. Kraby pogłębiać w mące, wytrząsając nadmiar mąki.
Roztopić masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać kraby, Góra strony w dół; gotować 3 protokół, delikatnie naciskając ciało i nogi o patelnię. Obróć kraby; gotować 3 minuty.
Pokrój każdego kraba na ćwiartki, pozostawiając przymocowane nogi.
Odciąć górną ćwierć arkusza nori wzdłuż krótkiego końca.
Umieść nori, błyszczącą stroną do dołu, na macie do sushi pokrytej plastikową folią, z krótkim końcem do siebie. Pokrój 3/4 szklanki ryżu na nori wilgotnymi rękami, pozostawiając 1-calową granicę na krótkim końcu nori najbliżej Ciebie.
Ułóż 4 kawałki kraba i 4 plastry awokado poziomo na ryżu, pozwalając krabowym nogom rozciągać się na długich krawędziach nori.
Posypać każdy arkusz 2 łyżki zielonej cebuli i 1 łyżeczka sezamu.
Podnieś krótką krawędź nori najbliżej Ciebie; złóż wypełnienie. Podnieś dolną krawędź maty sushi; zwiń w kierunku górnej krawędzi, mocno naciskając. Kontynuuj toczenie do górnej krawędzi; naciśnij matę, aby uszczelnić rolkę sushi. Pokrój każdą rolkę na 8 kawałków ostrym nożem.