Spicy Shrimp ' n ' Scallop szaszłyki

Spicy Shrimp ' n ' Scallop szaszłyki
Pikantne szaszłyki z Shrimp ' n ' Scallop wymagają około 30 minut od początku do końca. To danie główne ma 161 kalorii, 25g białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Za $2.96 za porcję, ten przepis okładki 9% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis z Taste of Home ma 122 fanów. Mieszanka pieprzu, krewetek, chili w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowy, pierwotny, przyjazny dla fodmap i pescatarian dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%, co jest całkiem niezłe. Spróbuj Szaszłyki z krewetek i przegrzebków na patelni, Pikantne Seviche z krewetkami i przegrzebkami, oraz Pikantna Tempura z krewetkami i przegrzebkami z sałatką z ogórków dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
W małym rondlu rozpuść masło. Dodać przyprawy; odstawić i ogrzać. Obierz krewetki i devein, pozostawiając ogony. Na sześciu metalowych lub namoczonych drewnianych szpikulcach naprzemiennie nawlecz krewetki i przegrzebki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki DrewnianeSzaszłyki Drewniane
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Za pomocą szczypiec z długą rączką zwilż ręcznik papierowy olejem spożywczym i lekko posmaruj ruszt grillowy. Grilluj owoce morza pod przykryciem, na średnim ogniu lub piecz 4 cale. od ognia przez 3-5 minut z każdej strony lub do momentu, gdy krewetki zmienią kolor na różowy, a przegrzebki będą jędrne i nieprzezroczyste, od czasu do czasu polewając mieszanką masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego

Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio

Krewetki naprawdę dobrze komponują się z Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio. Te chrupiące białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowanymi na różne sposoby, grillowanymi, smażonymi lub w sosie czosnkowym. Santan Ema Select Terroir Sauvignon Blanc z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Santa Ema Wybierz Terroir Sauvignon Blanc
Santa Ema Wybierz Terroir Sauvignon Blanc
Jasny słomkowo-żółty, ten Sauvignon Blanc ma intensywne aromaty świeżych owoców cytrusowych z nutami jabłek i gruszek. Jest to świeże młode wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Połącz z rybami o łagodnym smaku, skorupiakami, ceviche i świeżymi serami.
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Magazyn