Spiced Kettle Corn
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać przyprawione czajnik kukurydza spróbować. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 10 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 112 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 7 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać masło, sól, cukier, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Słodka kukurydza Flan z Kettle Corn, Maple Bacon Kettle Corn, oraz Orzeszki ziemne Jabłko Bites z Kettle Corn dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Mieć pod ręką gorącą podkładkę lub ręcznik kuchenny i papierową torbę na zakupy lub dużą blachę do pieczenia.
Rozgrzać olej roślinny w dużym piecu holenderskim o grubym dnie lub patelni na średnim ogniu.
Umieść na patelni kilka ziaren popcornu. Kiedy jądra pop, przejdź do następnego kroku.
Gdy olej będzie wystarczająco gorący, dodaj masło i szybko wymieszaj z olejem, aby zapobiec spaleniu. Natychmiast dodaj popcorn i wymieszaj (masło może nie być całkowicie stopione).
Od razu dodajemy cukier i ponownie mieszamy. Przykryj patelnię i zacznij delikatnie Potrząsać nią w tę iz powrotem na palniku, używając gorącego podkładki lub ręcznika kuchennego, aby chronić dłonie. Trzęś się jak popcorn.
Gdy zaczniesz słyszeć 1 lub 2 sekundy ciszy między trzaskami, natychmiast wyłącz ogrzewanie. Oznacza to, że popcorn jest głównie popped. (Uważaj, aby nie przegotować, ponieważ popcorn można łatwo spalić.)
Wlać popcorn do papierowej torby lub na blasze do pieczenia i posypać solą, cynamonem i cayenne. Pozostawić do ostygnięcia na kilka minut przed umieszczeniem w misce. (Ostrożnie, gorący cukier sprawia, że popcorn jest wyjątkowo gorący!)