Spianata con Fave: miękki chleb z Favas i Pecorino

Spianata con Fave: miękki chleb z Favas i Pecorino
Spianata con Fave: miękki chleb z Favas i Pecorino jest Wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Ten chleb ma 399 kalorii, 21g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pecorino, mąkę, ciepłą wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 godzin i 55 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%. Podobne przepisy to Insalata di fave e pecorino (sałatka ze świeżego bobu i sera pecorino), Zupa Favan i pecorino: Zuppa di Fave e Pecorino, oraz Soft & Chewy Coconut Flour Chocolate Chip Cookies (bezglutenowe!) ... & Fave Five piątek: zdrowy Brunch Na Dzień Matki.

Instrukcje

1
Wykonanie gąbki: Uruchom gąbkę noc wcześniej. Wymieszać drożdże, 2 łyżki mąki i 1/4 szklanki ciepłej wody w misce do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
2
Odstawić 3 do 5 minut, aż drożdże ożywi się z małymi pęcherzykami. Resztę mąki i wody ubić drewnianą łyżką. Ciasto powinno być elastyczne. Zeskrobać po bokach miski i zamknąć ją folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Odstawić do wzrostu w temperaturze pokojowej 7 do 8 godzin.
4
Zrób ciasto: w mieszance elektrycznej stojącej z mocowaniem do haka do ciasta, wymieszaj 2 szklanki mąki i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
5
Dodać połowę mieszanki do gąbki, wraz z oliwą z oliwek i smalcem lub masłem. Ubić około 5 minut, tworząc bardzo elastyczne ciasto. Stopniowo wymieszać resztę mieszanki mąki. Zagnieść ręcznie około 10 minut na miękkie, ale nie lepkie ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
SmalecSmalec
1
Umieść ciasto w naoliwionej misce, a górę uszczelnij folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Niech wzrośnie w temperaturze pokojowej 2 godziny, lub do podwojenia.
3
Kształtowanie ciasta: lekko nasmaruj patelnię do pizzy o średnicy od 14 do 16 cali. Rozwal ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
PunchPunch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Mięso Krabów, Odsączone I Dobrze Zebrane Na Muszleświeże Mięso Krabów, Odsączone I Dobrze Zebrane Na Muszle
4
Zwinąć i rozciągnąć ciasto, aby pasowało do patelni. Powinien mieć grubość od 1/4 cala do 1/2 cala, aż do krawędzi patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Drugi wzrost: przykryć patelnię ręcznikiem kuchennym i pozostawić ciasto do wyrośnięcia 2 godziny. Ciasto powinno być podwojone pod względem objętości i nie powinno odskakiwać po szturchnięciu palcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Pieczenie i serwowanie: Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. wsadź palce w wierzch bochenka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
7
Na wierzch rozprowadzić 1 1/2 łyżki oliwy z oliwek, posypać solą i rozmarynem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
8
Piec 10 minut, następnie obniżyć ogień do 350 stopni F i piec kolejne 25 minut. Chleb robi się, gdy dno bochenka brzmi pusto po naciśnięciu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
9
Podawać na ciepło, lub w temperaturze pokojowej, pokrojone w kliny, z favas peel-yourself i pecorino.
Składniki, których będziesz potrzebować
PecorinoPecorino
TrudnośćEkspert
Gotowe W10 hrs, 55 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia10
Rodzaje PotrawChleb
Magazyn