Spaghetti z dyni z sosem mięsnym
Spaghetti Squash z Sosem Mięsnym to bezglutenowy i pierwotny przepis na 6 porcji. Jedna porcja tego dania zawiera około 9 g białka , 6 g tłuszczu i łącznie 181 kalorii . Za 1,36 USD za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 101 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka przecieru pomidorowego, oregano, wody i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Sprawdza się dobrze jako dość niedroga przystawka. Jest dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 35 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 87% , co jest niesamowite. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis spodobały się także: Pieczone ravioli z sosem mięsnym , Spaghetti z faszerowaną enchiladą dynią oraz Spaghetti z dynią i klopsikami .
Instrukcje
Przekrój dynię wzdłuż i usuń pestki.
Ułóż dynię przekrojoną stroną do dołu w naczyniu do pieczenia.
Dodaj wodę i szczelnie przykryj folią.
Piecz w temperaturze 375° przez 20-30 minut lub do momentu, aż będzie można łatwo przebić widelcem. W międzyczasie zrumień wołowinę na dużej patelni; odcedź.
Dodaj cebulę, zieloną paprykę, zioła i przyprawy; smaż, aż cebula będzie przezroczysta. Wymieszaj z przecierem pomidorowym. Przykryj i gotuj na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Wyjmij dynię, rozdzielając nitki widelcem. Tuż przed podaniem; wymieszaj 1/2 szklanki parmezanu z sosem mięsnym.
Podawaj sos na spaghetti z cukinii i posyp resztą parmezanu.