Spaghetti alla Bolognese

Spaghetti alla Bolognese
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na sos, więc spróbuj Spaghetti alla Bolognese. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 1103 kalorii, 48g białka, oraz 45 g tłuszczu. Na 4,47 zł za porcję, ten przepis okładki 49% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka liści laurowych, grzybów, marchwi i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Przepis ten zachwycił 554 osoby. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Ragù alla bolognese (sos boloński), Pappardelle alla Bolognese, oraz Ragù Alla Bolognese z Fettuccine.

Instrukcje

1
Pulse cebulę, marchew, seler, czosnek i grzyby w robocie wraz z olejem.Zmieloną wołowinę ugotować w dużym rondlu na średnim ogniu, aż wszystko się zbrązowieje i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
(polecane: Catalina)(polecane: Catalina)
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Rozgrzać olej w tej samej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodaj pancetta i saute, aż zacznie się chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
4
Dodaj pulsowane warzywa i saute, aż zaczną karmelizować.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
5
Dodać wołowinę, wino, pokrojone w kostkę pomidory, pastę pomidorową, skórkę parmigiano reggiano, liście laurowe, oregano, sól i pieprz i doprowadzić do wrzenia.Zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu, przykryte przez 1-3 godziny.Spaghetti ugotować zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.Wrzucić spaghetti i sos lub podawać sos na spaghetti i udekorować natką pietruszki i tartym Parmigiano reggiano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Świeże Liście Mięty, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Liście Mięty, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia50
Magazyn