Spaghetti alla Bolognese
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na sos, więc spróbuj Spaghetti alla Bolognese. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 1103 kalorii, 48g białka, oraz 45 g tłuszczu. Na 4,47 zł za porcję, ten przepis okładki 49% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka liści laurowych, grzybów, marchwi i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Przepis ten zachwycił 554 osoby. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Ragù alla bolognese (sos boloński), Pappardelle alla Bolognese, oraz Ragù Alla Bolognese z Fettuccine.
Instrukcje
Pulse cebulę, marchew, seler, czosnek i grzyby w robocie wraz z olejem.Zmieloną wołowinę ugotować w dużym rondlu na średnim ogniu, aż wszystko się zbrązowieje i odstawić.
Rozgrzać olej w tej samej patelni na średnim ogniu.
Dodaj pancetta i saute, aż zacznie się chrupiące.
Dodaj pulsowane warzywa i saute, aż zaczną karmelizować.
Dodać wołowinę, wino, pokrojone w kostkę pomidory, pastę pomidorową, skórkę parmigiano reggiano, liście laurowe, oregano, sól i pieprz i doprowadzić do wrzenia.Zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu, przykryte przez 1-3 godziny.Spaghetti ugotować zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.Wrzucić spaghetti i sos lub podawać sos na spaghetti i udekorować natką pietruszki i tartym Parmigiano reggiano.