Soy Beurre Blanc
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na sos, więc wypróbuj sojowy Beurre Blanc. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 1,59 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 142 kalorie. Mieszanka wina, sos sojowy, szalotka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 10%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Spróbuj Beurre Blanc, Beurre Blanc, oraz Beurre Blanc dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu rozpuścić 2 łyżki masła na średnim ogniu.
Dodać szalotki i gotować, aż zmiękną, 3 do 4 protokół.
Dodaj wino, ocet, ziarna pieprzu, i sos sojowy, doprowadzić do duszenia, i gotować, aż płyn jest syropy i zredukowane do około 1/4 szklanki, 20 do 25 protokół.
Odcedzić płyn przez sitko o drobnej siatce, wyrzucić szalotkę i powrócić płyn do patelni. Powrót do średnio-niskie ciepło i doprowadzić do niskiego gotować, pozwalając ciecz do zmniejszenia nieco więcej. Podczas ubijania stale, powoli dodawać około 3/4 kostek zimnego masła, kilka na raz, aż do zemulgowania. Wyłączyć ogień i kontynuować ubijanie, powoli dodając pozostałe kostki masła; ubijać bardzo dobrze, aż będą gęste i kremowe.
Użyj natychmiast lub przechowuj w rozgrzanej butelce termosu lub przykrytej szklaną miską nad ciepłą wodą, aż będzie gotowa do podania. Przechowywać w lodówce resztki.