Sous Vide Suflet Jajeczny

Sous Vide Suflet Jajeczny
Sous Vide Egg Souffle to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 63 kalorie. Na 24 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam poważne jedzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 12%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Sous Vide Łosoś, Steki Sous-Vide, oraz Burgery Sous-Vide dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzej swój Cyrkulator sous vide supreme lub zanurzeniowy do temperatury 69°. załóż mise en plus dla jaj, ponieważ chcesz szybko pracować. Będziesz potrzebował czterech dwuwarstwowych arkuszy folii spożywczej nieco większych niż standardowa kartka papieru, okrągłego noża 3" (w przybliżeniu), miksera stojącego lub ręcznego bijaka, Sznurka kuchennego i pół patelni (jeśli masz sous vide supreme) lub czegoś małego i mocno obciążonego, do którego można przywiązać suflety (jeśli używasz cyrkulatora zanurzeniowego). W przypadku metody sous vide supreme, upewnij się, że poziom wody jest na tyle wysoki, że gdy umieścisz pół patelni wewnątrz supreme (powinno idealnie pasować), po prostu dotknie wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
1 Do 1 1/2 Szklanki Fasoli Smażonej, Dokładnie Podgrzanej, Dodać Trochę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania1 Do 1 1/2 Szklanki Fasoli Smażonej, Dokładnie Podgrzanej, Dodać Trochę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
2
Ubij białka i sól na sztywne szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
3
Umieść frez na płaskiej powierzchni i połóż na nim jeden arkusz folii spożywczej, tworząc wgłębienie w folii, w której znajduje się frez. Łyżka ubite białko jaja do depresji, aż cutter jest prawie pełny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
4
Delikatnie umieścić żółtko na białym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S
5
Łyżka wystarczy na tyle biały na żółtku, aby pokryć go.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S
6
Zbierz folię spożywczą tak, jakby była tornistrem i zawiąż ją Ciasno na szczycie białka, aby mieć małą torebkę żebraka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
7
Szybko powtórz dla pozostałych jaj. (W przypadku metody cyrkulacji zanurzeniowej zawiąż torebki żebraka wokół ciężkich przedmiotów, aby pozostały zanurzone w łaźni wodnej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
8
Wrzuć suflet do łaźni wodnej (w przypadku sous vide supreme przykryj pół patelni, aby patelnia zanurzyła suflet, a następnie napełnij pół patelni wodą dla stabilności). Ustaw zegar na 24 minuty. Włącz piekarnik na broil.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Winogronowe Przekrojone Na Połówki (najlepiej żółte I Czerwone)Pomidory Winogronowe Przekrojone Na Połówki (najlepiej żółte I Czerwone)
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
1 Do 1 1/2 Szklanki Fasoli Smażonej, Dokładnie Podgrzanej, Dodać Trochę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania1 Do 1 1/2 Szklanki Fasoli Smażonej, Dokładnie Podgrzanej, Dodać Trochę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
9
Po upływie 24 minut wyjmij torebki z łaźni wodnej, szybko i ostrożnie je Rozwiąż i umieść je z boku na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia, uważając, aby nie rozerwać sufleta (mała gumowa szpatułka działa tutaj dobrze).
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
10
Umieść je na średnim stojaku w piekarniku pod brojlerem i uważnie obserwuj. Kiedy suflet zaczyna się brązowieć na górze, wyjmij z piekarnika. Może to być w dowolnym miejscu od 2-4 minut. Nie chcesz rozgotować, bo Twoje żółtko straci Katar.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
11
Podawać natychmiast nad warzywami, z truflami, solo lub w dowolny inny sposób.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
TrufleTrufle

Polecane wino: Bordeaux, Okruchy Czekoladowych Herbatników Graham (około 14 Całych Herbatników), Biały Bordowy

Francuski świetnie komponuje się z Bordeaux, szampanem i białym bordo. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Można spróbować Domaines Barons de Rothschild Reserve Speciale Bordeaux Blanc. Recenzenci bardzo to lubią z 4 z 5 gwiazdek i ceną około 13 dolarów za butelkę.
Domaines Barons de Rothschild Reserve Speciale Bordeaux Blanc
Domaines Barons de Rothschild Reserve Speciale Bordeaux Blanc
Mieszanka 60% Semillon i 40% Sauvignon Blanc.Krystalicznie czysty słomkowo-żółty kolor. Nos jest mocny i aromatyczny, z dominującymi egzotycznymi aromatami (cytrusy, liczi) Sauvignon Blanc. Pełny atak na podniebienie, rozwijając żywy świeży smak z intensywnymi aromatami grejpfruta i limonki na finiszu. Zarówno żywe, jak i pełne smaku.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia1
Magazyn