Soupe a l ' oignon au Fromage (francuska zupa cebulowa)

Soupe a l ' oignon au Fromage (francuska zupa cebulowa)
Soupe a l ' oignon au Fromage (francuska zupa cebulowa) może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 489 kalorii, 25g białka, oraz 27 g tłuszczu każdy. Na 3,52 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Jesień. Niewiele osób lubiło to danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś bulion wołowy, cebulę, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć chleb można śledzić to danie główne z Ciasto Kawowe Chleb Bananowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Soupe A L ' Oignon (Francuska Zupa Cebulowa), Francuska zupa cebulowa (Soupe à l ' oignon Gratinée), oraz Soupe À l ' oignon Gratinée dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużym czajniku gotować cebulę na maśle na umiarkowanym ogniu, często mieszając, przez 40 minut, lub aż będą złote.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Funta Cienko Pokrojonej (ale Nie Golonej) Szynki Parmeńskiej Lub Pancetty1/3 Funta Cienko Pokrojonej (ale Nie Golonej) Szynki Parmeńskiej Lub Pancetty
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
2
Posypać cebulę mąką i gotować mieszaninę, mieszając, przez 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
3
Dodawać bulion powoli, ciągle mieszać zupę, aż dojdzie do wrzenia i gotować na wolnym ogniu, pod przykryciem, przez 20 minut. Zupę doprawiamy solą i pieprzem. W każdej z 6 podgrzanych miseczek do zupy umieścić 2 plastry tostów, każdy tost wyłożyć 1 łyżką Gruyère i polać tostami zupę. (Aby służyć zupa cebulowa gratiné, ułóż 12 tostów na dnie ognioodpornej zapiekanki, stos każdy z nich z 1 łyżką Gruyère i gotować go pod rozgrzanym brojlerem o 4 cale od ognia przez 3 minuty, lub aż ser topi się i bulgotanie.)
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Małych Ziemniaków Yukon Lub Białych, Przekrojonych Na Pół2 Funty Małych Ziemniaków Yukon Lub Białych, Przekrojonych Na Pół
Karton Kremowej Zupy Z DyniKarton Kremowej Zupy Z Dyni
GruyereGruyere
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
1 Mały Bakłażan (ok. 0,5 Kg), Obrany I Pokrojony W Kostkę1 Mały Bakłażan (ok. 0,5 Kg), Obrany I Pokrojony W Kostkę

Polecane wino: Bordeaux, Okruchy Czekoladowych Herbatników Graham (około 14 Całych Herbatników), Biały Bordowy

Francuski można połączyć z Bordeaux, szampanem i białym bordo. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Les Hauts de Lagarde Bordeaux Blanc z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Les Hauts de Lagarde Bordeaux Blanc
Les Hauts de Lagarde Bordeaux Blanc
#13 najlepszych 100 win entuzjastów wina 2014Szata bladożółta z zielonymi refleksami.Aromat: dominacja Sauvignon Blanc ujawnia intensywne smaki białych kwiatów, cytrusów ibiałe owoce. Podczas gdy w ustach Semillon przynosi okrągłość, objętość i bogactwo zprzyjemne nuty owoców cytrusowych. Dobra żywotność prowadzi do wielkiego finału.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia11
Magazyn