Sos Żurawinowy W Galaretce

Sos Żurawinowy W Galaretce
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj sosu żurawinowego w galaretce. Ten przepis służy 3. Na 3,62 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 998 kalorii, 6G białka, oraz 1g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. 43 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz żurawinę, żelatynę, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Sos Żurawinowy W Galaretce, SOS żurawinowo-imbirowy w galaretce, oraz Stosy sosu żurawinowego Orange 'n' .

Instrukcje

1
Przynieś żurawinę, cukier i 3 szklanki wody do wrzenia w ciężkim rondlu 4-5-litrowym, mieszając, aż cukier się rozpuści, następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, częściowo przykryte, mieszając od czasu do czasu, aż wszystkie jagody pękną, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
JagodyJagody
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Wlać do dużego Sitka o drobnych oczkach ustawionego na 2-litrowej szklance lub misce i odstawić, aż wszystkie soki zostaną opróżnione, około 30 minut. Jeśli to konieczne, naciśnij na ciała stałe, aż będzie wystarczająco dużo soku, aby odmierzyć 3 filiżanki, a następnie wyrzuć ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Wymieszać żelatynę i pozostałą 1/3 szklanki wody i odstawić na 1 minutę, aby zmiękczyć. Doprowadzić 1 szklankę odsączonego płynu żurawinowego na wolnym ogniu w małym rondlu, następnie dodać mieszaninę żelatyny i mieszać, aż się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
żelatynażelatyna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Dodaj mieszaninę żelatyny do pozostałej cieczy żurawinowej i dobrze wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
żelatynażelatyna
5
Wlać sos żurawinowy do lekko naoliwionej formy i schłodzić, przykryte folią, aż mocno osadzone, co najmniej 12 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowySos żurawinowy
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
6
Aby zdemolować, przeciągnij końcówkę cienkiego noża między krawędzią pleśni i sosem żurawinowym. Przechyl formę na boki i dotknij strony formy o powierzchnię roboczą, obracając ją, aby równomiernie złamać uszczelkę i poluzować sos żurawinowy. Utrzymując formę przechyloną, Odwróć płytę nad formą, a następnie odwróć sos żurawinowy na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowySos żurawinowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
1
* Sos żurawinowy można schłodzić w formie do 2 dni.* Sos żurawinowy można rozpakować 1 godzinę wcześniej i schłodzić lub przechowywać w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowySos żurawinowy
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia12
Magazyn