Sos Żurawinowy
Sos żurawinowy to bezglutenowe i wegańskie przepis z 12 porcjami. Ta przystawka ma 87 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Na 25 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz żurawinę, sok pomarańczowy, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 18%. Spróbuj Upiorna Panna Cotta z sosem upiornym (Panna Cotta z sosem żurawinowo-pomarańczowym), Sos Żurawinowy, oraz Sos Żurawinowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej wielkości rondlu na średnim ogniu rozpuścić cukier w soku pomarańczowym. Żurawinę wymieszać i gotować, aż żurawina zacznie pękać (około 10 minut).
Zdjąć z ognia i umieścić sos w misce. Sos żurawinowy gęstnieje w miarę stygnięcia.