Sos Żurawinowy

Sos Żurawinowy
Sos żurawinowy to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Ten przepis służy 6 i kosztuje 46 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 174 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz brązowy cukier, żurawinę, skórkę pomarańczową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Upiorna Panna Cotta z sosem upiornym (Panna Cotta z sosem żurawinowo-pomarańczowym), Sos Żurawinowy, oraz Sos Żurawinowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W rondlu 2-ćwiartkowym podgrzać brązowy cukier i sok pomarańczowy do wrzenia na średnim ogniu, często mieszając. Gotować 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Wymieszać z żurawiną.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
3
Podgrzać do wrzenia. Gotować około 5 minut, często mieszając, aż żurawina pęknie i mieszanina zgęstnieje. Wymieszać ze skórką pomarańczową.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
4
Przykryć; przechowywać w lodówce około 3 godzin lub do schłodzenia.

Wyposażenie

TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn