Sos z zielonego chili
Sos Green Chile zajmuje około 35 minut od początku do końca. Ten sos ma 65 kalorii , 1 g białka i 5 g tłuszczu na porcję. Ten bezglutenowy, bezmleczny i lakto-owo-wegetariański przepis jest dla 10 osób i kosztuje 49 centów za porcję . Ten przepis z Foodnetwork wymaga oleju canolan, cebuli, soli i pieprzu koszernego oraz pomidorów. Niewielu ludzi zrobiło ten przepis, a jeden powiedziałby, że trafił w sedno. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 27% , to danie jest raczej kiepskie. Wypróbuj Beef Green Chile Stew , Chicken Sweet Corn and Green Chile Chowder i Chili Pie with Green Chile and Cheddar Cornbread Crust, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni Fahrenheita. Wrzuć poblano, tomatillos, jalapeno, cebulę, czosnek i olej rzepakowy na blachę do pieczenia i dopraw solą i pieprzem. Piecz, obracając raz, aż warzywa będą złocistobrązowe i miękkie, około 20 minut.
Odstaw warzywa do lekkiego ostygnięcia, a następnie obierz czosnek.
Przełóż warzywa do robota kuchennego, dodaj kolendrę i miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji (w razie potrzeby dodaj wody, aby uzyskać odpowiednią konsystencję).
Jeśli to konieczne, dodaj miód i więcej soli i pieprzu.