Sos z suszonych owoców i kiełbasy
Przepisów na dodatki do dań nigdy za wiele, więc wypróbuj sos z suszonych owoców i kiełbasek. Z tego przepisu składa się 12 porcji zawierających 199 kalorii, 6 g białka i 9 g tłuszczu każda. Za 74 centy za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga rozmarynu, wina porto, żurawiny i kwaśnego jabłka. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godziny i 10 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 20%, to danie jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Bezglutenowy dressing / farsz z suszonymi owocami – koszerny, Dressing z ryżu basmati z suszonymi owocami, prażonymi migdałami i kokosem oraz Kurczak z sosem z marakui nad suszonymi owocami i orzechami Orzo .
Instrukcje
Kiełbasę pokruszyć na małą patelnię; gotować na średnim ogniu, aż przestanie być różowy.
Odcedź i odłóż na bok. Na tej samej patelni podsmaż cebulę i seler na maśle, aż będą miękkie.
Dodaj wino; dusić przez 2 minuty.
W razie potrzeby odetnij skórki z chleba; rwiemy chleb na małe kawałki.
Umieść w misce; dodać kiełbasę, mieszankę cebulową i pozostałe składniki.
Przenieść do natłuszczonej płytkiej formy o pojemności 1-1/2-qt. naczynie do pieczenia.
Przykryj i piecz w temperaturze 325° przez 40 minut. Odkryć; piec 10 minut dłużej lub do lekkiego zrumienienia.