Sos Z Indyka
Sos z indyka jest Wegetariańskie przepis z 3 porcjami. Ten sos ma 193 kalorie, 8G białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz rosół z kurczaka, rozmaryn, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak ogromny spoonacular wynik 23%. Spróbuj Prosty pieczony indyk z bogatym sosem indyczym, Miso-natarty Indyk z sosem z indyka, oraz Sos Z Indyka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Po upieczeniu indyka wlej wszelkie kapiele do odtłuszczającego kubka lub małej miski. Rezerwa 2 łyżki tłuszczu, odrzucając resztę i dodaj oddzielone soki do bulionu.
Dodać zarezerwowany tłuszcz do patelni i umieścić na palniku na średnim ogniu.
Dodać szalotkę, czosnek, rozmaryn, tymianek i liść laurowy; doprawić solą i pieprzem. Gotować, aż szalotka będzie miękka, o 3 protokół.
W międzyczasie, zrobić pastę z masłem i mąką w małej misce; odstawić.
Dodaj bulion i zeskrobać wszelkie rumiane kawałki z dna patelni drewnianą łyżką. Doprowadzić do wrzenia i ubić mieszankę mąki. Gotować, aż sos zgęstnieje, aby sos, o 4 do 5 protokół. Dostosuj przyprawę do smaku.
Usunąć i wyrzucić czosnek i liść laurowy.