SOS Podrobowy
Giblet Gravy to sos, który służy 3. Jedna porcja zawiera 153 kalorie, 6G białka, oraz 9g tłuszczu. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 525 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, kapie z indyka, musztarda, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak SOS Podrobowy, SOS Podrobowy, oraz SOS Podrobowy.
Instrukcje
Masło rozgrzać w 2-ćwiartkowym rondlu na średnim ogniu. Gdy gorące, dodać podroby do patelni. Brązowe ze wszystkich stron.
Dodaj cebulę, seler, marchew, czosnek:
Dodaj cebulę, seler i marchew i smażyć, aż cebula się przezroczyste, o 3-5 protokół.
Dodaj czosnek i smażyć kolejną minutę.
Dodać liść laurowy, tymianek, wodę, doprowadzić do duszenia:
Dodać liść laurowy, tymianek i wodę. Przynieś na wolnym ogniu. Obniżyć ogień, częściowo przykryć tak, że niektóre pary ucieka, i gotować na małym wolnym ogniu przez kilka godzin, podczas gdy indyk (lub kurczak) gotuje.
Odcedzić bulion, zmielić mięso podrobów: gdy ptak jest bliski wykonania, odcedzić podroby i wywar przez sito o drobnej siatce do miski. Odłóżcie zapasy.
Usunąć podroby z sita. Drobno mielone mięso podrobu. Jeśli chcesz, możesz wyciągnąć trochę mięsa z szyi i zmielić to również.
Dodaj mąkę lub skrobię kukurydzianą do pieczonych kapieli: gdy ptak jest gotowy, przenieść go do deski do krojenia, aby odpocząć.
Wylać nadmiar tłuszczu (wszystko oprócz łyżki lub dwóch) z patelni. Ustaw patelnię do pieczenia na dwóch palnikach stovetop ustawionych na średnim ogniu.
Dodaj mąkę (lub zawiesinę skrobi kukurydzianej) i ubijaj ją w kroplówkach. Wymieszać mielone podroby.
Niech gotować przez kilka minut, mieszając podczas gotowania.
Dodaj bulion i mielone podroby:
Dodać odcedzony wywar podrobowy do kapieli i podrobów na patelni i dobrze wymieszać, aby połączyć. Doprowadzić do wrzenia i stale mieszać, aż sos zgęstnieje, około 2-3 minut.
Dodać 1-2 łyżeczki musztardy (do smaku). Sprawdź, czy nie ma soli i w razie potrzeby dodaj więcej soli do smaku.
Podawać jako-jest, lub przecier sos w blenderze dla gładszej tekstury.