SOS Podrobowy
Giblet Gravy może być tylko sos szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 33 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 109 kalorii, 14g białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz seler, podroby z indyka, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj SOS Podrobowy, SOS Podrobowy, oraz SOS Podrobowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu 2-ćwiartkowym umieścić podroby (z wyjątkiem wątroby); dodać wystarczającą ilość wody do przykrycia.
Dodaj seler, cebulę, 1 łyżeczkę soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło do niskiego poziomu. Przykryć i dusić 1 do 2 godzin lub aż podroby będą miękkie.
Dodać wątróbkę podczas ostatnich 15 minut gotowania.
Odcedzić mieszaninę podrobów, rezerwując bulion i podroby. Wyrzucić seler i cebulę.
Po wyjęciu indyka z patelni, usunąć 1/2 szklanki kapieli (soki z indyka i tłuszcz); rezerwa.
Pozostałe krople wlać do 2-szklanki miarki; dodać wystarczającą ilość bulionu podrobowego i bulionu z kurczaka, aby odmierzyć 2 szklanki; odstawić.
Miejsce zarezerwowane 1/2 szklanki kapie w patelni do pieczenia lub 12-calowej patelni. Wymieszać z mąką. Gotować na małym ogniu, stale mieszając i zeskrobując brązowe kawałki na patelni, aż będą gładkie i rumiane. Stopniowo mieszać w 2 szklanki mieszaniny bulionu. Gotować, stale mieszając, aż mieszanina zagotuje się i zgęstnieje.
Wyjąć mięso z karku; drobno posiekać mięso i podroby i w razie potrzeby dodać do sosu. Wymieszać z solą i pieprzem.