Sos Orzechowy Chili-Czosnek
Chili-czosnek sos orzechowy może być tylko sos, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 202 kalorie, 7G białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na 27 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jeśli masz sok z limonki, mleko kokosowe, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Przystawka: krewetki z pikantnym sosem Chili czosnkowym orzechowym, Sałata zawija z boczniakiem, krewetkami, brązowym ryżem i sosem orzechowym Chili czosnkowym, oraz Ryba w sosie chili i czosnku dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu podgrzać olej z orzeszków ziemnych, aż się połysk.
Dodać szalotkę i czosnek i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż złoty, o 3 protokół.
Zdjąć z ognia i ubić w mleku kokosowym, masło orzechowe, brązowy cukier, sos chili-czosnek i imbir. Stopniowo trzepać w wodzie. Dusić sos na umiarkowanie małym ogniu, aż lekko zgęstnieje, o 10 protokół.
Lekko ostudzić, następnie ubić sok z limonki i orzeszki ziemne. Doprawić solą.
Podawać jako przyprawa z grillowaną wołowiną, wieprzowiną, drobiem i krewetkami. Wrzucić z rozdrobnioną sałatą, kapustą, ogórkami, marchewką i jabłkami lub z gotowaną na parze zieloną fasolką.
Make Ahead: sos orzechowy można schłodzić do 5 dni