SOS Mole
SOS Mole może być tylko sos szukasz. Ten przepis służy 24 i kosztuje 59 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 91 kalorii, 4G białka, oraz 5G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz marchewkę, soki z patelni z step of chile i spice grillowany Indyk, szyję i podroby z chile i spice grillowany indyk i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 50%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Pieczony indyk z masą i sosem z Chile, Zielony Kret w stylu Zacatecas z kurczakiem (Pollo en Mole Verde Zacatecano), oraz Dziś Kolacja: piersi z kurczaka w imbirowym Krecie (Mole de Jengibre con Pechugas de Pollo).
Instrukcje
Toast chiles w 5-do 6-qt. patelnia na średnim ogniu, naciskając szeroką łopatką i obracając raz, aż pachnący, 1 do 2 minut.
Dodać olej, cebula, marchew, i czosnek do patelni; gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula jest złoty, o 10 protokół.
Dodaj chiles, bulion, cynamon, cayenne, migdały i nasiona sezamu. Szyjkę indyka i podroby zamknąć w kawałku gazetki i związać sznurkiem.
Podgrzać mieszaninę do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, pokryte, przez około 1 godzinę do mieszania smaków. Odrzuć pakiet podrobów.
Odcedzić wywar z Kreta do żaroodpornej miski. Czysta zawartość Sitka w blenderze z 2 szklankami bulionu, aż będzie bardzo gładka, 2 minuty.
Dodaj pured mieszaniny do miski i odstawić.
Przecedzić soki z indyka do drugiej żaroodpornej miski. Odtłuszczone tłuszcze i wlać 1/4 szklanki do dużego rondla; wyrzucić pozostały tłuszcz. Zmierz 1 szklankę soków na patelni; zachowaj resztę do innego użytku.
Mąkę ubić na tłuszcz i gotować na średnim ogniu, stale ubijając, aż pachnie tostami, 2 minuty. Starannie ubić 1 szklankę soków z patelni i około 1 szklanki bulionu z kretem.
Dodać pozostały bulion i gotować na średnim ogniu, ubijając często, aż bulgotanie, o 12 protokół.
Zdjąć z ognia i ubić w czekoladzie i occie.