SOS maślany cytrynowo-czosnkowy do owoców morza wymaga ok. 20 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 332 kalorie, 1G białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. Na 82 grosze za porcję, dostajesz sos, który serwuje 6. Ten przepis z Simply Recipes ma 22 fanów. Mieszanka soku z małży, sok z cytryny, pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: SOS maślano-cytrynowo-czosnkowy do owoców morza, SOS maślano-cytrynowo-czosnkowy do owoców morza, oraz Kremowy sos maślany cytrynowy do ryb i owoców morza.
Instrukcje
1
Dusić i zmniejszyć płyny, z czosnkiem, szalotka, i liść laurowy:
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina Wieprzowa
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
2
Pierwsze sześć składników (sok z małży, sherry, pełne mleko, czosnek, szalotka, liść laurowy) umieścić w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na Kawałki
1 Szklanka Pełnego Mleka Lub śmietanki
Słonina Wieprzowa
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Marynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
3
Ogrzać na średnim ogniu i gotować na wolnym ogniu, aż ciecze zmniejszą się o około połowę.
4
Roux: w oddzielnym rondelku (minimum 1 qt) przygotować zasmażkę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
5
Podgrzać jedną łyżkę masła w rondlu na średnim ogniu, aż będzie spieniony.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
6
Posypać mąką, mieszając kilka minut metalową trzepaczką, aż dobrze wymieszane (tan, ale nie rumiane).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
7
Powoli dodaj płynną mieszaninę do zasmażki: powoli dodaj zredukowaną mieszaninę do zasmażki, szybko mieszając, aby ją włączyć. Kiedy po raz pierwszy dodać trochę mieszanki, zasmażka będzie bubble up. Po prostu dodawaj mieszaninę i utrzymuj ubijanie, aby włączyć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
8
Powoli włącz masło, 2 łyżki na raz: obniżyć ciepło do niskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
9
Usunąć liść laurowy. Powoli ubij masło, 2 łyżki na raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina Wieprzowa
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
10
Niech łyżki masła całkowicie stopić i być włączone do sosu przed dodaniem więcej łyżek.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
11
Wymieszaj sok z cytryny, sól i biały pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
12
Jeśli sos jest zbyt gęsty, dodaj więcej wywaru z małży lub wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania