SOS maślano-cytrynowo-czosnkowy do owoców morza
SOS maślano-cytrynowo-czosnkowy do owoców morza to pescatarian SOS. Ten przepis służy 8 i kosztuje 60 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 236 kalorii, 1G białka, oraz 24g tłuszczu. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 578 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz liść laurowy, sok z małży, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Kremowy sos maślany cytrynowy do ryb i owoców morza, Makaron z sosem czosnkowym z masłem cytrynowym, oraz Krewetki w sosie cytrynowo-maślano-czosnkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1 pierwsze sześć składników (sok z małży, sherry, pełne mleko, czosnek, szalotka, liść laurowy) zmniejszyć o połowę w małym rondlu, gotując na średnim lub średnim ogniu.2 w oddzielnym rondlu (minimum 1-qt) przygotować zasmażkę.
Podgrzać jedną łyżkę masła w rondlu na średnim ogniu, aż będzie spieniony.
Posypać mąką, mieszając kilka minut metalową trzepaczką, aż dobrze wymieszane (tan, ale nie rumiane).3 powoli dodawać zredukowaną mieszaninę do zasmażki, szybko mieszając w celu włączenia. Kiedy po raz pierwszy dodać trochę mieszanki, zasmażka będzie bubble up. Po prostu dodawaj mieszaninę i utrzymuj ubijanie, aby włączyć.4 obniżyć ciepło do niskiego. Powoli ubij masło, 2 łyżki na raz.
Dodaj sok z cytryny, sól i biały pieprz.
Jeśli sos jest zbyt gęsty, dodaj więcej wywaru z małży lub wody.