Sos Marinara z oliwkami, bazylią i fetą
Sos Marinara z oliwkami, bazylią i fetą wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.64 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 607 kalorii. Sprawdza się jako niedrogi SOS. Jeśli masz oliwki kalamatan, penne, czosnek, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%, co jest dobre. Spróbuj Bruschetta z pomidorami koktajlowymi, bazylią, oliwkami i fetą, Przepis na makaron pomidorowo-bazyliowy z oliwkami i fetą, oraz Mozzarellan i bazylia z sosem Marinara dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać czosnek i gotować, aż złoty, ale nie rumiane, o 1 minutę.
Dodaj pomidory i ich soki, czerwony pieprz, oregano, sól, i cukier. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu (miażdżąc pomidory tylną drewnianą łyżką, jeśli używasz całych pomidorów), aż sos lekko zgęstnieje, około 20 minut.
Dodać oliwki, bazylia, i Feta i wrzucić.Gotować penne zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Odcedzić i podzielić na poszczególne płyty. Łyżka sosu na wierzchu.