SOS Kokosowo-Limonkowy
SOS kokosowo-Limonkowy może być tylko sos, którego szukasz. Na 42 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 50 porcji z 63 kalorie, 1G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Jeśli masz olej roślinny, skórkę z limonki, szalotki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 16%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Kurczak w sosie kokosowo-limonkowym orzechowym, Kurczak w sosie kokosowo-limonkowym orzechowym, oraz Babeczki z limonką kokosową z lukrem z serka kokosowego.
Instrukcje
Używając ostrego noża, obierz limonki, usuwając wszystkie gorzkie białe pestki. Pracując nad miską, przeciąć między membranami, aby uwolnić sekcje do miski. Drobno posiekać sekcje.
Rozgrzać olej w dużym rondlu.
Dodać curry i mieszać na małym ogniu, aż pachnące, o 5 protokół.
Dodać posiekaną limonkę i skórkę z limonki i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż soki odparują, o 5 protokół.
Dodajemy cukier i mieszamy do rozpuszczenia.
Dodać szalotki i gotować, mieszając, przez 2 protokół.
Dodać mleko kokosowe i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, często mieszając, aż zredukowane do 2 1/2 szklanki, o 15 protokół.
Ostudzić, a następnie doprawić solą.
Przenieść do słoików i przechowywać w lodówce.
Dodać do przodu: sos można przechowywać w lodówce przez 1 miesiąc.