Sos Fra Diavolo z Linguine
Sos Fra Diavolo z Linguine może być właśnie przepisem bez nabiału i pescatarian, którego szukałeś. Z tego przepisu składa się 8 porcji zawierających 363 kalorie, 20 g białka i 9 g tłuszczu każda. Za 2,07 USD za porcję ten przepis pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup przegrzebki laurowe, pomidory, oregano i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. 2 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Świetnie sprawdza się jako sos. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Wypróbuj sos Fra Diavolo z Linguine, krewetkami i Linguine Fra Diavolo oraz Małże Fra Diavolo z Linguine, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Podgrzej zmiażdżony czosnek i 2 łyżki oliwy z oliwek w dużym rondlu na średnim ogniu, aż czosnek zacznie skwierczeć. Wymieszaj pomidory, płatki czerwonej papryki, oregano, bazylię i sól. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do małego i gotować przez 30 minut, od czasu do czasu mieszając.
W dużym garnku zagotuj lekko osoloną wodę. Gotuj linguine do wrzenia, aż będzie miękkie, ale twarde w dotyku, około 11 minut; odpływ.
Na dużej patelni na dużym ogniu rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek. Wymieszaj krewetki i przegrzebki. Gotuj, często mieszając, aż krewetki zmienią kolor na różowy, około 2 minut.
Wymieszaj krewetki, przegrzebki, małże i pietruszkę z mieszanką pomidorów. Gotuj, aż sos zacznie bulgotać, a małże się otworzą, około 7 minut.
Polej sosem linguine i podawaj.