SOS Easy Blender Hollandaise
Need a bezglutenowe, wegetariańskie lacto ovo i sos przyjazny fodmap? Łatwy Blender SOS Hollandaise może być ogromny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 197 kalorii, 2G białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 34 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 10 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 2275 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odebrać masło, sól, sok z cytryny, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik z 0%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: SOS Easy Blender Hollandaise, SOS Easy Blender Hollandaise, oraz Julia Child ' s easy Blender Hollandaise Sauce.
Instrukcje
Stopić masło: stopić masło powoli w małym garnku. Staraj się nie dopuścić do wrzenia-chcesz, aby wilgoć w maśle pozostała tam i nie parowała.
Zmiksować żółtka, sok z cytryny, sól, aż do rozjaśnienia w Kolorze:
Dodaj żółtka, sok z cytryny, sól i cayenne (jeśli używasz) do blendera. Wymieszaj mieszaninę żółtka z średnią do średniej prędkości, aż rozjaśni się kolor, około 20-30 sekund.
Tarcie generowane przez ostrza blendera podgrzeje nieco żółtka. Akcja mieszania wprowadzi do nich również trochę powietrza, dzięki czemu Twój hollandaise będzie nieco lżejszy.
Niższe ustawienie blendera, powoli maczaj w roztopionym maśle: gdy żółtka rozjaśnią się kolorem, włącz blendera do najniższego ustawienia (jeśli masz tylko jedną prędkość na blenderze, nadal będzie działać) i powoli maczaj w gorącym roztopionym maśle, podczas gdy blender działa.
Mieszamy jeszcze przez kilka sekund po dodaniu masła.
Sól i sok z cytryny dostosuj do smaku: Wyłącz blender i posmakuj sosu. Powinien być maślany, cytrynowy i lekko słony. Jeśli nie jest wystarczająco słony lub cytrynowy, możesz dodać trochę soku z cytryny lub soli do smaku.
Jeśli chcesz mieć cieńszą konsystencję, dodaj trochę ciepłej wody. Pulsuj krótko, aby ponownie włączyć składniki.
Przechowywać do czasu potrzebnego w ciepłym miejscu, np. obok płyty kuchennej. Zużyć w ciągu około godziny.