Sos do spaghetti mrożonego Stephanie
Stephanie's Freezer Spaghetti Sauce wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 6 osób i kosztuje 1,89 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka , 5 g tłuszczu i łącznie 190 kalorii . Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, laktoowowegetariańską i wegańską . 549 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Sprawdza się dobrze jako niedrogi sos. Jest dostarczany przez Allrecipes. Mieszanka pomidorów, czosnku, cukru i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 87% , co jest super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, sprawdź też inne podobne: Dżem z czerwonych jagód o zapachu róży Baie i pomarańczy, BEZ GOTOWANIA, Zamrażarka, łatwe lody z 3 składników , oraz Najlepszy sos spaghetti w historii .
Instrukcje
W wolnowarze podsmaż cebulę, czosnek, zieloną paprykę i olej roślinny. Gotuj, aż cebula będzie przezroczysta.
Dodaj pokrojone pomidory, oregano, bazylię, pietruszkę, cukier, sól i zmielony czarny pieprz. Gotuj przez 2 do 3 godzin na małym ogniu. Często mieszaj.
Pozostawić sos do ostygnięcia.
Wlać sos do pojemników do zamrażania o pojemności kwarty. Przechowywać w zamrażarce.
Gdy sos będzie gotowy, dodaj puszkę koncentratu pomidorowego.