Sos Do Makaronu Z Pieczoną Czerwoną Papryką

Pieczony sos do makaronu z czerwoną papryką może być tylko sosem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 25 kalorii. Na 22 grosze za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 55. 254 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. Mieszanka soli, trochę szałwii, szałwii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Pastan w sosie z pieczonej czerwonej papryki / makaron z pieczonej czerwonej papryki / Easy Pasta s Dla Dzieci, dip z pieczonych pomidorów i czerwonej papryki, oraz 5-Minutowy Dip Z Pieczoną Czerwoną Papryką dla podobnych receptur.
Instrukcje
1 Jeśli używasz słoiczki papryki, odcedzić marynatę i moczyć je w dużej misce z zimną wodą. Jeśli pominiesz ten krok, sos stanie się zbyt kwaśny. Moczyć przez 10-15 minut przed kontynuowaniem.2
Rozgrzać oliwę w garnku na średnim ogniu.
Dodać posiekaną cebulę i podsmażyć, mieszając od czasu do czasu, aż zwiędnie i półprzezroczyste, o 3 protokół.
Posypać trochę soli na cebuli, jak gotować.3
Dodać czosnek i szałwia, dobrze wymieszać, i smażyć kolejną minutę.
Wymieszać w anchois, rozbijając je, i gotować jeszcze 1 minutę. Wymieszaj pastę pomidorową i gotuj przez 2-3 minuty, często mieszając, aż pasta zacznie się czerwienić.4
Dodać czerwone Wino i dobrze wymieszać. Włącz ciepło do wysokiej i niech to zagotować o połowę. Wymieszać z pieczoną czerwoną papryką i odwrócić ogień z powrotem do średniej.
Niech to gotować na wolnym ogniu przez 10-20 minut jest dość wyrozumiały w tym momencie. Po prostu chcesz, aby papryka była gotowana i miękka.5 czysty sos w blenderze. Być może trzeba to zrobić partiami, ponieważ nie chcesz napełnić blendera więcej niż 2/3 na raz. Czysty SOS, zaczynając od maszyny na niskim przez 1-2 minuty, aby rozbić duże kawałki. Wyłączyć blender i zeskrobać boki w dół. Włącz go ponownie i zaczynając od ustawienia niskiego, ustaw go na najwyższe ustawienie. Czysty przez co najmniej minutę, aż będzie gładki.6 odstawić sos na patelnię i podgrzać do średnio-niskich temperatur. Smak soli i dodać trochę w razie potrzeby.
Dodaj cayenne lub gorącej papryki, wraz z wędzoną papryką, jeśli masz jakieś. Jeśli chcesz, pomaga łyżeczka cukru, jeśli papryka nie jest już wystarczająco słodka. Utrzymuj SOS ciepły podczas przygotowywania makaronu.7 przygotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu, w zależności od rodzaju makaronu, którego używasz.8 aby służyć, odcedzić ugotowany makaron i umieścić go w dużej misce. Chochla trochę sosu na makaron i wymieszać z szczypcami do połączenia. Chcesz pokryć wszystkie makaron równomiernie. Podzielić na porcje.
Udekoruj startym serem i mieloną świeżą szałwią.
Podawać z czerwonym winem o średniej zawartości lub wytrawną różą.