Sos czosnkowy krem na piersi kurczaka
Sos czosnkowy krem na piersi kurczaka może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 501 kalorii. Na $1.98 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 70 fanów. Jeśli masz bazylię, rosół z kurczaka, serek śmietankowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%, co jest solidne. Spróbuj Piersi z kurczaka w sosie czosnkowym, Piersi z kurczaka w sosie kaparowym, oraz Piersi z kurczaka w sosie pieczarkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnie ciepło i lekko nasmaruj ruszt.
Doprawić piersi kurczaka oregano, bazylią, solą i czarnym pieprzem.
Gotować piersi kurczaka na rozgrzanym grillu, aż nie będą już różowe w środku, a soki będą czyste, 5 do 6 minut na stronę. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka powinien odczytywać co najmniej 165 stopni F (74 stopni C).
Roztopić masło z olejem roślinnym w rondlu na średnim ogniu. Gotować i mieszać czosnek w mieszaninie masła, aż pachnące, o 2 protokół. Mieszaj mąkę przez mieszaninę masła; gotuj i mieszaj, aż mąka zostanie włączona, o 1 minutę więcej.
Do rondla wlać śmietanę i bulion z kurczaka; wymieszać. Kontynuuj gotowanie, aż mieszanina zgęstnieje, 3 do 5 minut.
Dodać parmezan i serek śmietankowy do rondla; gotować, mieszając od czasu do czasu, aż ser topi się w sosie, około 5 minut.
Talerz piersi kurczaka. Łyżka sosu nad kurczakiem.
Podawać dodatkowy sos z boku.