Sos cytrynowo-musztardowy do karczochów
Sos cytrynowo-musztardowy do karczochów to przystawka dla 7 osób. Jedna porcja zawiera 14 kalorii , 0 g białka i 0 g tłuszczu . Za 21 centów za porcję ten przepis pokrywa 1% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup pieprz, musztardę, skrobię kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną i laktoowowegetariańską . Ten przepis z Allrecipes ma 15 fanów. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 15 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest bardzo złe (ale nadal można to naprawić). Szaszłyki z kurczaka z kminkiem i sosem jogurtowo-cytrynowo-miodowym , grillowane karczochy z czosnkiem i cytryną oraz pączki w proszku z maślanką i sosem malinowo-czekoladowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Wlać bulion i sok z cytryny do rondla i postawić na dużym ogniu. Wymieszać z musztardą, czosnkiem w proszku i czarnym pieprzem. Doprowadzić do wrzenia.
W małej misce wymieszaj skrobię kukurydzianą z wodą.
Wlać do wrzącej mieszanki i dobrze wymieszać. Zmniejszyć ogień do średniego i gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje.