Sos boloński z cielęciną, wieprzowiną i borowikami

Sos boloński z cielęciną, wieprzowiną i borowikami
Cielęcina, wieprzowina i sos boloński borowiki może być tylko sos, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 608 kalorii, 25g białka, oraz 41 g tłuszczu na porcję. Na 4,19 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Udaj się do sklepu i odebrać przecier pomidorowy, sos marinara, sól morska i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 77%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Medaliony wieprzowe z sosem borowikowym, Makaron z cielęciną, kiełbasą i borowikami Ragù, oraz Porcini-Gorgonzola Burgery z cielęciną Demi-Glacé dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Na dużej patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Dodać cebulę i gotować delikatnie pocić przez około 2 protokół. Nie pozwól cebuli karmelizować.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
3
Dodać czosnek i rozmaryn i gotować około 1 minutę, lub aż czosnek jest lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
4
Dodać cielęcinę i wieprzowinę i gotować, rozbijając mięso drewnianą łyżką, aby nie zbrylało się. Gotować około 2 minut i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
5
Dodaj grzyby i gotuj około 4 minut, odparowując płyn i karmelizując mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
6
Dodaj sok borowiki do mięsa i gotuj przez 1 minutę, aby odparować.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
7
Dodać bulion cielęcy i gotować przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion CielęcyBulion Cielęcy
8
Dodaj marinara i wino. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 3 do 4 protokół. Wymieszać natkę pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
9
Wrzucić 2 łyżki parmezanu do sosu, aby pomóc związać.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
10
W razie potrzeby dodać trochę wody z makaronu, jeśli sos wydaje się zbyt suchy. Wierzch z pozostałym parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
11
Rozgrzać oliwę w dużym nieaktywnym garnku na umiarkowanym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
12
Dodaj cebulę i saute aż przezroczyste, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
13
Dodać pietruszkę i czosnek i krótko gotować, aby uwolnić ich zapach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
14
Dodaj pomidory, bazylia i sól. Dusić energicznie, aż zredukowane do sosu jak konsystencji, mieszając od czasu do czasu tak nic nie przykleja się do dna garnka. Czas zależy od dojrzałości i mięsności pomidorów oraz wielkości garnka. Jeśli sos zgęstnieje zbyt mocno, zanim smaki się rozwiną, dodaj trochę wody i kontynuuj gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
15
Smak i dostosować przyprawy. Jeśli sos smakuje zbyt kwaśny, dodać sodę oczyszczoną i gotować przez 5 Więcej minut. Jeśli potrzebuje odrobiny słodyczy, dodaj cukier i gotuj jeszcze 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch FioletowyGroch Fioletowy
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
16
Przed podaniem usunąć łodygę bazylii.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka

Składniki

1łyżka czerwony ocet winnyświeża łodyga bazylii z usuniętymi liśćmiświeża łodyga bazylii z usuniętymi liśćmi22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzusuche borowiki, moczone w ciepłej wodzie przez 15 minut i posiekane, płyn zarezerwowanysuche borowiki, moczone w ciepłej wodzie przez 15 minut i posiekane, płyn zarezerwowany1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoposiekany świeży rozmarynposiekany świeży rozmaryn1goździki Dużeczosnek mielonyczosnek mielony11 łyżka suszonego oreganoposiekany czosnekposiekany czosnek1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewieprzowina mielonawieprzowina mielona2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1/3 opakowania bardzo szerokiego makaronu jajecznego1/3 opakowania bardzo szerokiego makaronu jajecznego22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzusok borowikowy, zarezerwowany z górysok borowikowy, zarezerwowany z góry591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesos marinara w puszkach lub słoikachsos marinara w puszkach lub słoikach22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia62 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecebula mielonacebula mielona1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana cebulaposiekana cebula791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetarty parmezantarty parmezan11 łyżka suszonego oreganodrobno posiekane liście pietruszkidrobno posiekane liście pietruszki11 łyżka suszonego oreganoposiekane świeże liście włoskiej pietruszkiposiekane świeże liście włoskiej pietruszki1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosól morska, najlepiej sól szarasól morska, najlepiej sól szara4krewetki i żyłkiSól morska i świeżo zmielony czarny pieprzSól morska i świeżo zmielony czarny pieprz1szczyptaW razie potrzeby szczypta sody oczyszczonej lub cukruW razie potrzeby szczypta sody oczyszczonej lub cukru9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweprzecier ze świeżych pomidorówprzecier ze świeżych pomidorów1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebulion cielęcybulion cielęcy791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepiersi bażanta jeśli)piersi bażanta jeśli)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia51
Magazyn