Sos boloński z cielęciną, wieprzowiną i borowikami
Cielęcina, wieprzowina i sos boloński borowiki może być tylko sos, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 608 kalorii, 25g białka, oraz 41 g tłuszczu na porcję. Na 4,19 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Udaj się do sklepu i odebrać przecier pomidorowy, sos marinara, sól morska i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 77%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Medaliony wieprzowe z sosem borowikowym, Makaron z cielęciną, kiełbasą i borowikami Ragù, oraz Porcini-Gorgonzola Burgery z cielęciną Demi-Glacé dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Na dużej patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
2
Dodać cebulę i gotować delikatnie pocić przez około 2 protokół. Nie pozwól cebuli karmelizować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Dodać czosnek i rozmaryn i gotować około 1 minutę, lub aż czosnek jest lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
4
Dodać cielęcinę i wieprzowinę i gotować, rozbijając mięso drewnianą łyżką, aby nie zbrylało się. Gotować około 2 minut i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
5
Dodaj grzyby i gotuj około 4 minut, odparowując płyn i karmelizując mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
6
Dodaj sok borowiki do mięsa i gotuj przez 1 minutę, aby odparować.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
7
Dodać bulion cielęcy i gotować przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion Cielęcy
8
Dodaj marinara i wino. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 3 do 4 protokół. Wymieszać natkę pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
9
Wrzucić 2 łyżki parmezanu do sosu, aby pomóc związać.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
10
W razie potrzeby dodać trochę wody z makaronu, jeśli sos wydaje się zbyt suchy. Wierzch z pozostałym parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
11
Rozgrzać oliwę w dużym nieaktywnym garnku na umiarkowanym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
12
Dodaj cebulę i saute aż przezroczyste, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
13
Dodać pietruszkę i czosnek i krótko gotować, aby uwolnić ich zapach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
14
Dodaj pomidory, bazylia i sól. Dusić energicznie, aż zredukowane do sosu jak konsystencji, mieszając od czasu do czasu tak nic nie przykleja się do dna garnka. Czas zależy od dojrzałości i mięsności pomidorów oraz wielkości garnka. Jeśli sos zgęstnieje zbyt mocno, zanim smaki się rozwiną, dodaj trochę wody i kontynuuj gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
15
Smak i dostosować przyprawy. Jeśli sos smakuje zbyt kwaśny, dodać sodę oczyszczoną i gotować przez 5 Więcej minut. Jeśli potrzebuje odrobiny słodyczy, dodaj cukier i gotuj jeszcze 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch Fioletowy
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala