Sos śmietankowy z dyni i szałwii
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na sos, więc dać dyni i szałwii sos śmietanowy spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 393 kalorie, 8G białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 3. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1027 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka masła, oliwy z oliwek, parmezanu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Pieczona biszkopt z dyni z kremem z szałwii, Tortellini z dyni z brązowym sosem maślanym i, oraz Makaron pasternakowy z pozostałą szynką bożonarodzeniową i sosem piżmowo-szałwiowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni.
Umieść squash w dużej misce i wymieszać z oliwą z oliwek, aż równomiernie pokryte.
Przenieść squash do obramowanego naczynia do pieczenia, układanie w jednej warstwie, i umieścić w piekarniku, aż rumiane na brzegach, o 30 protokół, podrzucając w połowie.
Wyjąć z piekarnika i odstawić.
Masło rozpuścić w średnim rondlu. Gdy pienienie ustąpi, dodać liście szałwii i gotować, aż ciemnieją i chrupiące i masło brązowieje lekko.
Przenieś liście szałwii na papierowy ręcznik wyłożony talerzem.
Dodaj szalotki na patelni i smażyć, aż zmiękną, o 5 protokół.
Dodaj w bulion z kurczaka i squash, doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć do gotować, przykryć, i gotować, aż squash jest całkowicie miękkie, o 10 protokół.
Używając blendera w sztyfcie lub przenosząc do słoika zwykłego blendera, puree, aż będzie całkowicie gładkie.
Wymieszać z parmezanem i śmietaną i gotować do ogrzania przez, O 2 protokół. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Albo pokruszyć zarezerwowaną szałwię w sosie, lub użyć jako dekoracji. Zużyć natychmiast.