Sorbet żurawinowy i Lillet Rouge
Sorbet z żurawiną i Lillet Rouge może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.42 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 219 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz butelkowaną wodę, sok z cytryny, lillet rouge i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Picie w sezonie: Lillet Rouge i koktajl Wiśniowy, Sorbet Żurawinowy, oraz Sorbet Żurawinowy.
Instrukcje
Żurawinę i wodę połączyć w dużym rondlu. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć do gotowania na wolnym ogniu i gotować pod przykryciem, aż żurawina pop i płyn stanie się syropowaty, około czterech minut.
Wyjąć z ognia, wymieszać z cukrem i ostudzić przez pięć minut.
Przecieru w zanurzeniu lub blenderze w partiach.
Wlej przez drobny sitko siatkowe, aby usunąć włókna i nasiona. Nie naciskaj syropu przez sitko - włókna spadną. Wystarczy wstrząsnąć tam iz powrotem nad miską, aż syrop przejdzie.
Wymieszaj sok z cytryny, skórkę i Lillet Rouge.
Dodać sól do smaku, następnie przykryć i schłodzić bazę w lodówce do bardzo zimnego, trzy do czterech godzin. Ubijaj w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producenta.
Podawać jako miękkie służyć, lub przenieść do zamrażarki na dwie lub trzy godziny do stwardnienia.