Sorbet Truskawkowo-Sambuca
Truskawkowo-Sambuca Sorbet jest bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przepis z 2 porcjami. Na $2.05 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten deser ma 264 kalorie, 1G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sok z cytryny, cukier, truskawki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sorbet Truskawkowy, Sorbet Truskawkowy, oraz Sorbet Truskawkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu zagotować cukier i wodę, mieszając, aż cukier się rozpuści, a następnie zdjąć z ognia.
Truskawki przecedzić sokiem z cytryny w blenderze, aż będą gładkie, a następnie przecedzić przez drobne sito do miski, aby usunąć nasiona. Wymieszać z syropem cukrowym i Sambuca.
Chłód, pod przykryciem, do ostygnięcia, co najmniej 1 godzinę.
Zamrozić w maszynie do lodów, a następnie przenieść do hermetycznego pojemnika i umieścić w zamrażarce, aby utwardzić.
* Sorbet utrzymuje 1 tydzień.