Sorbet Mrożony Cytrynowo-Jagodowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj mrożonego sorbetu cytrynowo-jagodowego. Ten przepis służy 15 i kosztuje 27 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 48 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka jagód, env. żelatyna knox, koncentrat lemoniady i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Sorbet Jagodowo-Cytrynowy, Cytrynowy Mrożony Jogurt Z Jagodowym Paskiem, oraz Mrożony Bat cytrynowy z sosem borówkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posyp żelatynę koncentratem lemoniady w misce do mikrofali; odstawić na 1 minutę. Mieszaj. Mikrofalówka na 45 sekund. Mieszać do całkowitego rozpuszczenia żelatyny.
Jagody i cukier umieścić w pojemniku blendera.
Dodać mieszaninę żelatyny; przykryć. Zmiksować do puree.
Dodaj kostki lodu; przykryj. Zmiksować na dużej prędkości, aż będzie gładka i mroźna.
Podawać natychmiast na miękki błoto lub przykryć i zamrozić co najmniej 4 godziny na bardziej jędrny sorbet.