Sorbet Borówkowy Imbirowy
Sorbet jagodowy imbirowy może być tylko deserem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis służy 3 i kosztuje $1.6 za porcję. Jedna porcja zawiera 306 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 96 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz jagody, imbir, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sorbet Jagodowo-Imbirowy, Sorbet Imbirowo-Jagodowy, oraz Sorbet Imbirowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przecier z jagód i imbiru w blenderze lub robocie kuchennym na gładką masę. 4 filiżanki całego przecieru powinny dać 3 filiżanki przecieru.
Dodać cukier i miksować przez 30 sekund.
Dodaj cytrynę i sól, zmiksuj do włączenia i dostosuj do smaku.
Przecedzić i przełożyć do lodówki; schłodzić przez 2 do 3 godzin, aż będzie bardzo zimno. Sorbet ubijamy w automacie do lodów zgodnie z instrukcją producenta.
Przenieść sorbet do zamrażarki, aby ujędrnić na 2 do 3 godzin przed podaniem.