Sorbet Arbuzowy
Arbuz Sorbet może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 2 i kosztuje $1.66 za porcję. Jedna porcja zawiera 906 kalorii, 7G białka, oraz 45 g tłuszczu. Ten przepis od Allrecipes ma 84 fanów. Jeśli masz żelatynę, wodę, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 41%, co jest solidne. Spróbuj Arbuz Sorbetowy, Sorbet Arbuzowy, oraz Arbuz Żurawinowy Sorbet dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć arbuz, cukier, sok z cytryny, i sól w dużej misce do mieszania; wymieszać do płaszcza równomiernie. Przykryj miskę folią i lodówką przez 30 minut.
Zmiksuj mieszaninę w blenderze, aż będzie gładka; wróć do miski.
Do rondla wlać zimną wodę.
Posyp żelatynę zimną wodą; odstawić na 1 minutę.
Umieścić rondel na małym ogniu; gotować przez 2 minuty. Mieszaninę żelatyny wymieszać z mieszaną mieszanką arbuza.
Dodać śmietanę; ubić mikserem elektrycznym ze średnią prędkością, aż mieszanina będzie puszysta.
Przenieść mieszaninę do maszyny do lodów i zamrozić zgodnie z zaleceniami producenta, aż osiągnie konsystencję "Soft-serve".
Przenieść lody do jedno-lub dwuwarstwowego plastikowego pojemnika z pokrywką; przykryć powierzchnię folią i uszczelką. Aby uzyskać najlepsze wyniki, lody powinny dojrzewać w zamrażarce przez co najmniej 2 godziny lub przez noc.