Sopa de Lentejas (Andaluzyjska zupa z soczewicy)
Sopa de Lentejas (Andaluzyjska zupa z soczewicy) jest bezglutenowe i bezmleczne przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 251 kalorii, 14g białka, oraz 6G tłuszczu. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Działa dobrze jako bardzo niedrogie danie główne dla Jesień. 19 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz boczek, oliwę z oliwek, ziemniaki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Kilka osób naprawdę lubiło to Południowoamerykańskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin i 15 minut. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest spektakularne. Spróbuj Zupa z soczewicy i szpinaku (Sopa de Lentejas con Espinacas), ZUPA Z SOCZEWICY PO KOLUMBIJSKU (SOPA DE LENTEJAS), oraz Sopa de Lentejas con Albondigas (zupa z soczewicy z klopsikami) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę w dużym garnku na średnim ogniu. Gotować boczek tylko do momentu, gdy zacznie brązowieć trochę, 5 do 8 protokół.
Dodać oliwę z oliwek, cebulę i paprykę; gotować i mieszać, aż warzywa zaczną mięknąć, o 5 protokół.
Wymieszać czosnek, pomidory, kiełbasa, i liść laurowy; gotować około 4 protokół.
Dodaj soczewicę i wodę (woda powinna być o cal głębsza niż poziom soczewicy). Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiej; dusić, odkryte, aż soczewica są tylko gotowane, 15 do 20 protokół.
Włóż ziemniaki do zupy i kontynuuj gotowanie, aż ziemniaki zostaną ugotowane, 12 do 15 minut.