Solony Cały Indyk

Solony Cały Indyk
Solony cały indyk może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 14 i kosztuje 1,13 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 60g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 416 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz masło, wodę, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 12 godzin i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Indyk Solony, Indyk z miodem, oraz Niezawodny Indyk Solony dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszaj zimną wodę i sól w dużym czystym wiadrze lub garnku (niekorozyjnym); mieszaj, aż sól się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodaj indyka. Przykryć i przechowywać w lodówce 8 do 12 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
3
Piekarnik rozgrzać do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Wyjąć indyka z solanki; wyrzucić solankę. Dokładnie spłucz indyka pod chłodną bieżącą wodą, delikatnie pocierając Na zewnątrz i wewnątrz indyka, aby uwolnić sól. Osusz skórę i obie wnęki wewnętrzne ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SolankaSolanka
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
5
Przypnij skórę szyi do grzbietu indyka szaszłykiem. Wchodzisz na skrzydłach z tyłu indyka, więc wskazówki dotykają. Cebulę, marchewkę, seler i tymianek wymieszać z 1 łyżką roztopionego masła; wstawić do indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
MarchewMarchew
SelerSeler
Cała TurcjaCała Turcja
CebulaCebula
TymianekTymianek
Skrzydełka Z KurczakaSkrzydełka Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
6
Umieścić indyka, od strony piersi w dół, na stojaku w dużej płytkiej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
7
Całą tylną stronę indyka posmarować 1 łyżką roztopionego masła. Odwróć indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Cała TurcjaCała Turcja
8
Posmaruj całą pierś indyka pozostałą 1 łyżką roztopionego masła. Włóż żaroodporny termometr do mięsa, aby końcówka była w najgrubszej części uda i nie dotykała kości. (Nie dodawać wody ani przykryć indyka.)
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Cała TurcjaCała Turcja
WodaWoda
KościKości
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
9
Pieczemy 3 godziny od 30 minut do 4 godzin, dwa razy szczotkując z kapiącą patelnią podczas ostatnich 30 minut pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Indyk odbywa się, gdy termometr odczytuje 74°, a Pałki perkusyjne poruszają się łatwo po podniesieniu lub skręceniu. Jeśli termometr do mięsa nie jest używany, Rozpocznij test na doneness po około 3 godzinach. Kiedy indyk jest gotowy, umieścić na ciepłym talerzu i przykryć folią aluminiową, aby utrzymać ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
Cała TurcjaCała Turcja
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
11
Odstawić około 15 minut na najłatwiejsze rzeźbienie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W12 hrs, 30 m.
Porcje14
Ocena Zdrowia20
Magazyn