Solone Placki Z Dorsza: Pasteis De Bacalhau

Solone Placki Z Dorsza: Pasteis De Bacalhau
Solone placki z dorsza: Pasteis De Bacalhau to bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 25 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 113 kalorii. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Sprawdza się jako niedrogie danie główne. Jeśli masz pieprz i sól morską, cebulę, pietruszkę płaskolistną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól morską, można podążać tym daniem głównym z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Gulasz Z Dorsza Solnego (Bacalhau, Bacalao, Morue, Baccalà) , Solone Placki Z Dorsza, oraz Solone Placki Z Dorsza dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Począwszy od następnego dnia, moczyć suszonego dorsza w zimnej wodzie przez 12 do 24 godzin, zmieniając wodę kilka razy, aby usunąć większość soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 Szklanki Zimnej Wody1-1/4 Szklanki Zimnej Wody
3 Duże Cebule, Starte3 Duże Cebule, Starte
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
2
Dorsza odsączyć, opłukać i włożyć do dużego garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Spore Garście Startego Sera Parmigiano Reggiano Lub Romano2 Spore Garście Startego Sera Parmigiano Reggiano Lub Romano
3
Dodać mleko i tyle wody, aby pokryć przez 1-cal; gotowanie dorsza w mleku utrzymuje go naprawdę wilgotne. Dusić delikatnie na średnim ogniu przez 20 do 25 minut, aż dorsz będzie miękki i giętki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 Szklanki Zimnej Wody1-1/4 Szklanki Zimnej Wody
Wskazówki Dotyczące Ciasta-#5 Okrągłe IWskazówki Dotyczące Ciasta-#5 Okrągłe I
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
4
Odcedzić i dobrze spłukać, a następnie płatkami dorsza do miski z rąk, usuwając małe kawałki skóry i kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozkruszone Miękkie Cukierki MiętoweRozkruszone Miękkie Cukierki Miętowe
5
Podczas gotowania dorsza wlać 1 cal wody do dużego garnka wyposażonego we wkładkę do gotowania na parze.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 Szklanki Zimnej Wody1-1/4 Szklanki Zimnej Wody
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Spore Garście Startego Sera Parmigiano Reggiano Lub Romano2 Spore Garście Startego Sera Parmigiano Reggiano Lub Romano
6
Dodać ziemniaki i dusić na średnim ogniu przez 20 do 25 minut, aż bardzo miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rude Ziemniaki, Każdy O Wadze Około 3/4 Funta Każdy, Dobrze WyszorowaneRude Ziemniaki, Każdy O Wadze Około 3/4 Funta Każdy, Dobrze Wyszorowane
7
Ziemniaki odsączyć, obrać ze skórek i dobrze rozgnieść masą ziemniaczaną lub przepuścić przez ricerter lub sito.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rude Ziemniaki, Każdy O Wadze Około 3/4 Funta Każdy, Dobrze WyszorowaneRude Ziemniaki, Każdy O Wadze Około 3/4 Funta Każdy, Dobrze Wyszorowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
Ricer Do ZiemniakówRicer Do Ziemniaków
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
8
Dodać dorsza do ziemniaków, wraz z cebulą, czosnek, pietruszka, kolendra, i jajka. Ubij mieszaninę mocno drewnianą łyżką, tak aby dobrze połączyła się i mocno łyżka stanęła w niej. (Jeśli okaże się zbyt suchy, dodaj 1 lub 2 łyżki mleka.) Doprawić szczyptą pieprzu i posolić - może nie trzeba dodawać żadnych, ponieważ sam dorsz zachowuje wystarczającą sól, mimo że jest namoczony i gotowany. Lekko zwilżonymi rękami lub za pomocą 2 łyżek, uformuj mieszankę dorsza w kulki w kształcie jajka, powinieneś uzyskać około 2
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Soli Do Smaku.Szczypta Soli Do Smaku.
Rude Ziemniaki, Każdy O Wadze Około 3/4 Funta Każdy, Dobrze WyszorowaneRude Ziemniaki, Każdy O Wadze Około 3/4 Funta Każdy, Dobrze Wyszorowane
Kilka Ogolonych Parmiginao-ReggianoKilka Ogolonych Parmiginao-Reggiano
Olej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim TłuszczuOlej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim Tłuszczu
20 Puszek (po 2-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych Dojrzałych Oliwek, Odsączonych20 Puszek (po 2-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych Dojrzałych Oliwek, Odsączonych
1-1/2 Szklanki Gotowej Musztardy1-1/2 Szklanki Gotowej Musztardy
Wskazówki Dotyczące Ciasta: #5 Okrągły I #352 LiściowyWskazówki Dotyczące Ciasta: #5 Okrągły I #352 Liściowy
Wskazówki Dotyczące Ciasta-#5 Okrągłe IWskazówki Dotyczące Ciasta-#5 Okrągłe I
3 Duże Cebule, Starte3 Duże Cebule, Starte
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
9
(Kulki dorsza można przykryć i schłodzić do 1 dnia przed gotowaniem lub zamrozić w pojemniku.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
10
Ciepło 3-cale oleju w głębokiej ciężkiej patelni lub garnku do 370 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostki O Wymiarach 3/4 Cala2 Funty Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostki O Wymiarach 3/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (16 Uncji) Grubych Precli, Połamanych Na Kawałki1 Opakowanie (16 Uncji) Grubych Precli, Połamanych Na Kawałki
2 Spore Garście Startego Sera Parmigiano Reggiano Lub Romano2 Spore Garście Startego Sera Parmigiano Reggiano Lub Romano
11
Dodać kilka kulek dorsza na raz do gorącego oleju, obracając je 3 lub 4 razy, aby uzyskać ładnie rumiane na całym. Ostrożnie wyjmij placki z dorsza z patelni łyżką szczelinową i połóż na talerzu wyłożonym papierowymi ręcznikami, aby osuszyć. Powtarzam.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
2 Funty Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostki O Wymiarach 3/4 Cala2 Funty Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostki O Wymiarach 3/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Karmelki I Tootsie Roll MidgeesKarmelki I Tootsie Roll Midgees
1 Opakowanie (16 Uncji) Grubych Precli, Połamanych Na Kawałki1 Opakowanie (16 Uncji) Grubych Precli, Połamanych Na Kawałki
12
Podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej z cytrynowymi klinami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Cod działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Ziobaffan Organic Pinot Grigio z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje25
Ocena Zdrowia6
Magazyn