Solone Placki Z Dorsza
Need a bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Solone placki z dorsza może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 425 kalorii, 33g białka, oraz 26g tłuszczu. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pieprzu, pietruszka z płaskim liściem, nasiona kminku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać bułkę tartą można śledzić to danie główne z Strudel Jabłkowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Solone Placki Z Dorsza, Solone Placki Rybne, oraz Solone placki z dorsza z czosnkiem Skordalia.
Instrukcje
Dorsza solnego pokroić na kawałki i włożyć do dużej miski.
Dodać wystarczającą ilość wody do pokrycia.
Pozostawić dorsza do namoczenia, w lodówce, przez 48 godzin, zastępując moczenie wodą słodką co najmniej cztery razy dziennie. Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień tak, że woda jest gotowanie.
Dodać dorsza i szczelnie przykryć. Wyłączyć ogień i niech dorsz siedzieć, aż ryby mogą być odciągnięte od siebie widelcem lub palcami, ale jest jeszcze wilgotne, 10 do 15 minut.
Wyjmij rybę z wody. Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, usuń wszelkie kości i rozbij rybę.
Umieścić rybę w robocie kuchennym i proces aż równomiernie puree.
Dodać 2 jajka i proces aż dobrze włączone i mieszanina jest puszysta.
Przenieść mieszaninę do miski i wymieszać pietruszkę, czosnek, cebula, nasiona kminku, majonez, cayenne, sól i pieprz. Stopniowo dodawać 1/3-do 1/2-szklanki bułki tartej i wymieszać je w; przestać dodawać, gdy mieszanina jest sztywna. Zwilż ręce i ukształtuj mieszankę ryb na małe dyski (takie jak krążki hokejowe) o szerokości 2-1/2 cali i grubości 1 cala. W misce ubić pozostałe 2 jajka; na jednym kawałku woskowanego papieru położyć mąkę, a na drugim pozostałą bułkę tartą. Zagłębić dyski w mące, zanurzyć w ubitym jajku i zwinąć w bułce tartej. Ustawić na talerzu i przechowywać w lodówce przez 30 minut.
Rozgrzać olej w frytkownicy lub głębokim garnku do 191°. smażyć w głębokim tłuszczu, Kilka na raz, aż do głębokiego złotego koloru, 2 do 3 minut. Doprowadzić olej z powrotem do375 przed smażeniem każdej partii. (Jeśli olej jest zbyt gorący, placki przyciemnią się bardzo szybko, bez uzyskania wystarczającej ilości ciepła przez całą drogę; jeśli jest zbyt chłodny, wchłoną zbyt dużo oleju.)
Odcedzić papierowe ręczniki fritterson.
Podawać z sosem pomidorowym, majonezem lub aoli, jeśli chcesz.
13, Tłuszcz Jednonienasycony
Oceń ten przepis i zobacz opinie
20, Tłuszcz Wielonienasycony
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Dorsz w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Mark West Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.