Solone Placki Z Dorsza

Solone Placki Z Dorsza
Need a bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Solone placki z dorsza może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 425 kalorii, 33g białka, oraz 26g tłuszczu. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pieprzu, pietruszka z płaskim liściem, nasiona kminku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać bułkę tartą można śledzić to danie główne z Strudel Jabłkowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Solone Placki Z Dorsza, Solone Placki Rybne, oraz Solone placki z dorsza z czosnkiem Skordalia.

Instrukcje

1
Dorsza solnego pokroić na kawałki i włożyć do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dorsz SolnyDorsz Solny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Dodać wystarczającą ilość wody do pokrycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
3
Pozostawić dorsza do namoczenia, w lodówce, przez 48 godzin, zastępując moczenie wodą słodką co najmniej cztery razy dziennie. Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień tak, że woda jest gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
4
Dodać dorsza i szczelnie przykryć. Wyłączyć ogień i niech dorsz siedzieć, aż ryby mogą być odciągnięte od siebie widelcem lub palcami, ale jest jeszcze wilgotne, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
5
Wyjmij rybę z wody. Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, usuń wszelkie kości i rozbij rybę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
6
Umieścić rybę w robocie kuchennym i proces aż równomiernie puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Np. Palec Maślany, Grubo PosiekanyNp. Palec Maślany, Grubo Posiekany
7
Dodać 2 jajka i proces aż dobrze włączone i mieszanina jest puszysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
(Keebler)(Keebler)
8
Przenieść mieszaninę do miski i wymieszać pietruszkę, czosnek, cebula, nasiona kminku, majonez, cayenne, sól i pieprz. Stopniowo dodawać 1/3-do 1/2-szklanki bułki tartej i wymieszać je w; przestać dodawać, gdy mieszanina jest sztywna. Zwilż ręce i ukształtuj mieszankę ryb na małe dyski (takie jak krążki hokejowe) o szerokości 2-1/2 cali i grubości 1 cala. W misce ubić pozostałe 2 jajka; na jednym kawałku woskowanego papieru położyć mąkę, a na drugim pozostałą bułkę tartą. Zagłębić dyski w mące, zanurzyć w ubitym jajku i zwinąć w bułce tartej. Ustawić na talerzu i przechowywać w lodówce przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Masło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, SchłodzoneMasło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, Schłodzone
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
(Keebler)(Keebler)
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Do 8 śliwekDo 8 śliwek
(duża Tuba)(duża Tuba)
2 Szklanki Pokruszonej Mieszanki Nadzienia Ziołowego2 Szklanki Pokruszonej Mieszanki Nadzienia Ziołowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
9
Rozgrzać olej w frytkownicy lub głębokim garnku do 191°. smażyć w głębokim tłuszczu, Kilka na raz, aż do głębokiego złotego koloru, 2 do 3 minut. Doprowadzić olej z powrotem do375 przed smażeniem każdej partii. (Jeśli olej jest zbyt gorący, placki przyciemnią się bardzo szybko, bez uzyskania wystarczającej ilości ciepła przez całą drogę; jeśli jest zbyt chłodny, wchłoną zbyt dużo oleju.)
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
10
Odcedzić papierowe ręczniki fritterson.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
11
Podawać z sosem pomidorowym, majonezem lub aoli, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
1
Rozmiar
2
na placek, kalorie
1
280, tłuszcz
2
17, Kalorie Tłuszczowe
1
150, Tłuszcze Nasycone
2
2, białko
3
13, Tłuszcz Jednonienasycony
4
11, węglowodany
5
490, Cholesterol
6
95, Włókno
7
Foto: Scott Phillips
8
Oceń ten przepis i zobacz opinie
1
20, Tłuszcz Wielonienasycony
2
4, sód

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Dorsz w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Mark West Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Mark West Pinot Grigio
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia17
Magazyn