Sola smażona Petrale w sosie ziołowo-maślanym
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepisy do skrzynki receptury, Sautéed Petrale Sole w sosie ziołowym masło może być przepis należy spróbować. To danie główne ma 199 kalorii, 21g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na $3.75 za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. 160 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Ten przepis z prostych przepisów wymaga klinów cytrynowych, soli, oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i liści tymianku. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik z 0%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Phyllo-crusted Petrale Sole, Petrale Sole Rolls Z Puree Z Kalafiora, oraz Petrale Podeszwa Z Meyer Lemon Beurre Blanc.
Instrukcje
Osuszyć filety, lekko posolić: osuszyć filety papierowymi ręcznikami. Jest dużo wilgoci w podeszwie Petrale, więc może trzeba poklepać je do sucha dwa razy.
Lekko posolić filety z obu stron.
Rozgrzać olej w dużej patelni bez kija na średnim ogniu. Gdy olej jest gorący, ostrożnie dodaj filety do patelni. Filety delikatnie brązowieją po obu stronach.
Ryba jest gotowana, gdy łatwo się płatkuje i nie jest już półprzezroczysta. Filety soli gotują się bardzo szybko, nie dłużej niż kilka minut z każdej strony, więc nie odchodź od patelni podczas gotowania. Po zakończeniu wyjąć filety z patelni i umieścić na ciepłym talerzu.
Dodaj szalotki na patelni i smażyć na miękko.
Dodaj białe wino na patelni z szalotki do deglaze patelni, i zeskrobać bity rumiane na dole patelni.
Dodać masło i delikatnie obracać, aby sos.
Dodać zioła i wycisnąć trochę soku z cytryny do sosu. Łyżka na podeszwie.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla podeszwy. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Scarpetta Pinot Grigio. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Scarpetta Pinot Grigio]()
Scarpetta Pinot Grigio
Jasny słomkowy kolor z odrobiną łososia. Aromaty zarówno owoców pestkowych, jak i melona. Pokazując zdolność Pinota Grigio do bycia lekkim na nogach, ale złożonym. Melon i owoce pestkowe z minerałami i średnim ciałem. Pinot Grigio ma tak wielki zasięg. Wspaniałe jako aperitivo, z lekkimi grillowanymi rybami, takimi jak sashimi, pesce crudo lub ceviche.