Soczyste Ciasto Cytrynowe
Soczyste ciasto cytrynowe wymaga około 4 godziny i 30 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy przepis służy 16 i kosztuje 32 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 98 kalorii, 2G białka, oraz 2G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz mleko, chłodną bitą polewę, galaretkę o smaku cytrynowym pudding instant & pie filling i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Soczyste Ciasto Cytrynowe, Soczyste Ciasto Cytrynowe, oraz Soczyste Ciasto Cytrynowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść warstwy ciasta, górne strony do góry, w 2 czystych 9-calowych okrągłych patelniach na ciasto. Przekłuj ciasta dużym widelcem w odstępach 1/2 cala.
Dodać wrzącą wodę do mieszanki żelatynowej; wymieszać 2 min. aż do całkowitego rozpuszczenia. Ostrożnie zalać warstwami ciasta. Przechowywać w lodówce 3 godziny.
Ubić mleko i budyń wymieszać trzepaczką 2 min. Delikatnie wymieszać z chłodnym batem; odstawić. Zanurz 1 patelnię tortową w ciepłej wodzie 10 sek.; unmold na talerzu do serwowania.
Rozprowadzić z około 1 szklanki mieszanki budyniowej. Odkręcić drugą warstwę ciasta; ostrożnie umieścić na pierwszej warstwie ciasta. Wierzch i bok ciasta z pozostałą mieszanką budyniową. Przechowywać w lodówce 1 godzinę przed podaniem. Przechowywać w lodówce resztki.