Smoky Shrimp and Parmesan-Polenta Cakes
Jedna porcja zawiera 616 kalorii, 35g białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.63 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz wino, polentę, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Grillowane krewetki ze szczypiorkiem Polenta, Griddled Polenta ciasta i pikantne krewetki Chipotle, oraz Lola krewetki i parmezan Polenta kasza z pomidorem bazylia Concasse dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj krewetki do patelni; smażyć 3 minut lub do czasu zakończenia, często mieszając.
Wyjąć z ognia; wymieszać z winem, szczypiorkiem, sokiem i papryką, podrzucając do płaszcza. Trzymaj ciepło.
Umieść plastry polenty na blasze pokrytej natryskiem do gotowania. Top każdy plaster z 1 łyżeczka sosu i 1 łyżeczka sera; broil 3 minut lub aż ser topi.
Miejsce 2 plastry polenta na każdym z 4 talerzy; góry każdej porcji równomiernie z mieszanki krewetek.
Posypać natką pietruszki.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Ziobaffan Organic Pinot Grigio z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Ziobaffa Organic Pinot Grigio]()
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio