Smażony farsz drugiego dnia z pesto w sosie żurawinowym
Smażony farsz z pesto z sosem żurawinowym drugiego dnia wymaga około 14 minut od początku do końca. Za 63 centy za porcję otrzymasz dodatek na 6 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 7 g białka, 12 g tłuszczu i łącznie 263 kalorie. Udaj się do sklepu i kup olej, jajka, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis polubiło 147 smakoszy i kucharzy. Jest idealny na Święto Dziękczynienia. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 44%. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Drugiego dnia smażony farsz z pesto w sosie żurawinowym, klopsiki z indyka z pesto i żurawiną w sosie jogurtowym z pesto oraz kotlety schabowe z sosem żurawinowym i nadzieniem.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej olej do 350 stopni F.
Resztę farszu pokroić w kostkę wielkości kęsa i odłożyć na bok. W małej misce ubij jajka i mleko. Posmaruj każdy kęs farszu tą masą jajeczną, następnie obtocz w bułce tartej, aż całkowicie się nią pokryje i odłóż na bok. W robocie kuchennym zmiksuj sos żurawinowy, pieprz i orzechy włoskie, odłóż na bok. Gdy olej osiągnie odpowiednią temperaturę, smaż każdy kawałek farszu na złoty kolor przez około 4 minuty.
Odsączyć na papierowym ręczniku i podawać z pesto żurawinowym.