Smażony chleb z karmelizowanymi pomarańczami i syropem miodowym
Smażony chleb z karmelizowanymi pomarańczami i syropem miodowym zajmuje około 1 godziny od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 7 g białka , 23 g tłuszczu i łącznie 631 kalorii . Ten przepis jest przeznaczony dla 8 osób i kosztuje 1,84 USD za porcję. Dobrze sprawdza się jako chleb. Mieszanka miodu, masła, mielonego cynamonu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest możliwe do poprawienia. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Pomarańcze i granaty w syropie z limonki kaffir , Wołowina z pomarańczami i przyprawami oraz Grillowana cukinia z serem kozim i syropem balsamiczno-miodowym .
Instrukcje
Przesiej mąkę do dużej miski, dodaj cukier, połowę cynamonu i sól.
Wymieszaj, a następnie dodaj olej. Po połączeniu powoli dodawaj wodę, po trochu, i mieszaj rękami, aż powstanie miękkie ciasto (możesz nie potrzebować całej wody).
Wyłóż ciasto na oprószoną mąką powierzchnię i ugniataj, aż stanie się gładkie i sprężyste, gdy naciśniesz je palcem. Zajmie to około 5 minut.
Podziel ciasto na 8 części i rozwałkuj na placki o grubości 1/4 cala.
Odstaw do wyrośnięcia, a w tym czasie przygotujesz syrop pomarańczowo-miodowy.
Rozpuść masło na patelni na średnio-wysokim ogniu.
Dodaj pomarańcze z syropem i wymieszaj, aby pokryć je masłem. Kiedy masło zacznie lekko brązowieć, zdejmij patelnię z ognia i dodaj likier pomarańczowy i resztę cynamonu.
Zalej pomarańcze miodem i podgrzewaj, aż zacznie się pienić, około 3 minuty.
Rozgrzej 5 cm oleju w dużej żeliwnej patelni do temperatury 175°C.
Dodawaj krążki ciasta do gorącego oleju partiami, aż nabiorą złotego koloru i zwiększą objętość, około 2 minuty z każdej strony.
Przenieś na papierowy ręcznik i odsącz.
Pokrój chleb na ćwiartki i ułóż na talerzu.
Polać pomarańczową mieszanką i udekorować sporą ilością cukru pudru.