Smażone żabie udka z kremowym sosem cebulowo-grzybowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj smażonych żabich udek z kremowym sosem cebulowo-grzybowym. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.77 za porcję. Jedna porcja zawiera 664 kalorie, 39g białka, oraz 45 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i podnieś proszek do pieczenia, bułkę tartą, zmielony tymianek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mleko można śledzić to danie główne z Milky Way Brownie Bites jako deser. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 52%. Spróbuj Kurczak smażony w piekarniku ze słodkim sosem cebulowo-grzybowym, Udka indyka z sosem grzybowym, oraz Everglades Żabie nogi dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Opłukać żabie udka i osuszyć. W razie potrzeby oddziel nogi w stawie. Odstawić. W średniej misce wymieszać 1 szklankę mleka, połowę ubitego jajka (około 1 łyżki stołowej), czosnek w proszku i cebulę w proszku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Drylowane, Dojrzałe Lub Faszerowane Papryką, Opcjonalnie
Posiekana Biała Cebula (z 1 Dużej Lub 2 Małych Cebul)
Rozgrzać oliwę z oliwek i masło na dużej patelni lub patelni elektrycznej ustawionej na średnim ogniu. Na patelni elektrycznej, ustawić na 325 stopni F (165 stopni C). Zanurz każdą porcję Żabiego udka w mieszance mąki i przypraw, pakując jak najwięcej suchej mieszanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Śliwki Duszone Lub Inne Owoce
Pasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Umieść pokryte żabie udka na patelni, aby były blisko, ale nie dotykały. Gotować przez około 15 minut, aż rumiane i chrupiące, obracając często, aby zapobiec poparzeniu. Uważaj, staną się bardziej kruche, gdy gotują.
Składniki, których będziesz potrzebować
żabie Udka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Wyjąć z patelni i umieścić na ręcznikach papierowych, aby osuszyć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Dodaj posiekaną cebulę i grzyby na patelni, i posypać je bulionem z kurczaka. Gotować, często mieszając, aż cebula i warzywa będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion Z Kurczaka
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Posypać ostatnie 2 łyżki mąki na patelni, i mieszać do mieszania. Gotować, ciągle mieszając, aż mąka będzie rumiana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śliwki Duszone Lub Inne Owoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
10
Wymieszaj pozostałą 1 szklankę mleka, mleko odparowane i drugą połowę ubitego jajka. Stopniowo wymieszać na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Wiórków Kokosowych
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Olej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
11
Ubijać lub mieszać stale, aż sos będzie gęsty i bąbelkowy. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki