Świeży sos truskawkowo-rabarbarowy na cieście
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc dać świeże truskawka i rabarbar sos nad Funt ciasto spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 396 kalorii, 4G białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Na 1,22 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. 11 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, śmietanę do bicia, truskawki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Migdałowe ciasto Ricotta z kompot truskawkowo-rabarbarowym, Ciasto truskawkowo-rabarbarowe jogurtowe z sosem truskawkowo-rabarbarowym rumowym, oraz Parfaits ze świeżym sosem truskawkowo-rabarbarowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu, połączyć rabarbar, cukier i napój sok; dobrze wymieszać. Gotować na średnim ogniu przez 10 do 15 minut lub aż rabarbar jest miękki i mieszanina jest syropy, mieszając od czasu do czasu.
Dodać 1 szklankę truskawek; gotować i mieszać 1 do 2 minut, zacierania lekko.
Zdjąć z ognia. Wymieszaj pozostałe truskawki. Lekko schłodzić. Przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę lub do schłodzenia.
Tuż przed podaniem, w średniej misce, ubij śmietanę do ubijania, cukier puder i wanilię, aż utworzą się sztywne szczyty.
Pokrój ciasto na 16 plastrów.
Umieść 2 plastry na każdym talerzu deserowym. Top plastry z sosem i bitą śmietaną. W razie potrzeby każdą porcję udekorować świeżym plasterkiem truskawek.