Świeży sos truskawkowo-rabarbarowy na cieście

Świeży sos truskawkowo-rabarbarowy na cieście
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc dać świeże truskawka i rabarbar sos nad Funt ciasto spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 396 kalorii, 4G białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Na 1,22 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. 11 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, śmietanę do bicia, truskawki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Migdałowe ciasto Ricotta z kompot truskawkowo-rabarbarowym, Ciasto truskawkowo-rabarbarowe jogurtowe z sosem truskawkowo-rabarbarowym rumowym, oraz Parfaits ze świeżym sosem truskawkowo-rabarbarowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średnim rondlu, połączyć rabarbar, cukier i napój sok; dobrze wymieszać. Gotować na średnim ogniu przez 10 do 15 minut lub aż rabarbar jest miękki i mieszanina jest syropy, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok NapójSok Napój
RabarbarRabarbar
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać 1 szklankę truskawek; gotować i mieszać 1 do 2 minut, zacierania lekko.
Składniki, których będziesz potrzebować
TruskawkiTruskawki
3
Zdjąć z ognia. Wymieszaj pozostałe truskawki. Lekko schłodzić. Przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę lub do schłodzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
TruskawkiTruskawki
4
Tuż przed podaniem, w średniej misce, ubij śmietanę do ubijania, cukier puder i wanilię, aż utworzą się sztywne szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
WaniliaWanilia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Pokrój ciasto na 16 plastrów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto FuntoweCiasto Funtowe
6
Umieść 2 plastry na każdym talerzu deserowym. Top plastry z sosem i bitą śmietaną. W razie potrzeby każdą porcję udekorować świeżym plasterkiem truskawek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
TruskawkiTruskawki
SOSSOS
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeWiosenne
Magazyn