Smażone tofu i grzyby Shiitake w pikantnym sosie z Czarnej Fasoli
Smażone tofu i grzyby Shiitake w pikantnym sosie z czarnej fasoli może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 188 kalorii, 11g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 6 i kosztuje 1,45 zł za porcję. Mieszanka grzybów shiitake, cukier, tofu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Smażone grzyby Shiitake z Tofu i Bok Choy, Pikantne tofu i grzyby shiitake z sosem miso, oraz Smażony Krokodyl z pikantnym sosem z Czarnej Fasoli dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Grzyby umieścić w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Zalać 3 szklanki wrzącej wody; pozostawić moczyć, aż grzyby zmiękną, co najmniej 25 minut i do 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Woda
3
Drenaż.
4
Odciąć łodygi i wyrzucić; drobno posiekać czapki.
5
Skrobię kukurydzianą rozpuścić w 2 łyżkach bulionu warzywnego w 2-szklance miarki. Wymieszać z pozostałym bulionem, sosem sojowym, octem, cukrem i solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Skrobia Kukurydziana
Sos Sojowy
Ocet
Cukier
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miarka
6
Rozgrzać olej w ciężkich dużych wok lub nonstick patelni na dużym ogniu, aż bardzo gorąco.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
7
Dodać grzyby; smażyć, aż rumiane, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
8
Dodać por; smażyć, aż zacznie brązowieć, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Por
9
Dodaj czarną fasolę, imbir, czosnek, sos chili-czosnek, i pieprz; stir-fry 30 sekund. Mieszaj mieszaninę skrobi kukurydzianej, aby wymieszać, a następnie wymieszać z mieszaniną warzywną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Czosnkowy Chili
Czarna Fasola
Pieprz
Skrobia Kukurydziana
Warzywa
Czosnek
Imbir
10
Dodaj tofu; wrzucić delikatnie płaszcz z sosem. Zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż sos lekko zgęstnieje, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
11
Łyżka mieszanki tofu do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
12
Udekorować kolendrą i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra
13
* Dostępne na rynkach azjatyckich i sklepach specjalistycznych żywności oraz w sekcji azjatyckiej żywności w niektórych supermarketach.