Smażone Kalmary
Smażone kalmary mogą być tylko pescatarian przepis, którego szukałeś. Za 2,74 zł za porcję, dostajesz hor d ' oeuvre, który służy 6. Jedna porcja zawiera 565 kalorii, 22g białka, oraz 28g tłuszczu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Udaj się do sklepu i podnieś olej roślinny, cytryny, sól morską i pieprz oraz kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 394 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 94%. Ten wynik jest świetny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Smażone Kalmary, Smażone Kalmary, oraz Smażone Kalmary.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Wlej wystarczającą ilość oleju do ciężkiego dużego rondla, aby osiągnąć głębokość 3 cali.
Podgrzej na średnim ogniu do 350 stopni F.
W dużej misce wymieszaj mąkę, pietruszkę, sól i pieprz. Pracując w małych partiach, Wrzuć kalmary do mieszanki mąki, aby pokryć. Ostrożnie dodaj kalmary do oleju i smaż, aż będą chrupiące i bardzo bladozłote, około 1 minuty na partię. Za pomocą szczypiec lub łyżki cedzakowej przenieś smażone kalmary na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby odsączyć.
Ułóż smażone kalmary i ćwiartki cytryny na czystym talerzu.
Podawać z sosem marinara.
W dużym garnku rozgrzej olej na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek i smaż, aż będą miękkie i przezroczyste, około 5 do 10 minut.
Dodaj seler i marchewkę i dopraw solą i pieprzem.
Smaż, aż wszystkie warzywa będą miękkie, około 5 do 10 minut.
Dodaj pomidory i liście laurowe i gotuj bez przykrycia na małym ogniu przez 1 godzinę lub do uzyskania gęstej konsystencji.
Usuń liście laurowe i sprawdź, czy nie ma przypraw. Jeśli sos nadal ma kwaśny smak, dodaj niesolone masło, po 1 łyżce stołowej, aby dopełnić smaki.
Dodaj 1/2 sosu pomidorowego do miski robota kuchennego. Przetwarzaj do uzyskania gładkości. Kontynuuj z pozostałym sosem pomidorowym.
Jeśli nie używasz całego sosu, pozwól mu całkowicie ostygnąć i wlej 1 do 2 filiżanek porcji do plastikowych torebek zamrażarki. To zamarznie do 6 miesięcy.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti naprawdę dobrze komponuje się z winem musującym i musującym różem. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Laurent-Perrier Brut (Split) z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Laurent-Perrier Brut (Split)]()
Laurent-Perrier Brut (Split)
Okręt flagowy Laurent-Perrier, który uosabia domowy styl: cudownie świeży i łatwy do picia. Mieszanka składa się z ponad 55 różnych Crus (ze średnią oceną 94%). Po ponad trzech latach dojrzewania dodaje się " Liqueur d 'Expedition", a szampan dojrzewa przez kolejne sześć miesięcy. Rezultatem jest delikatny, ale złożony nos z nutą owoców cytrusowych i dobrze wyważonym podniebieniem. Idealny jako aperitif, jest również bardzo dobrze komponuje się z jedzeniem.