Smażone jajka w koszulce ze szpinakiem i szynką Serrano

Smażone jajka w koszulce ze szpinakiem i szynką Serrano mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 69g tłuszczu, oraz w sumie 860 kalorii. Ten przepis służy 4. Na $4.6 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 215 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, szpinak, jajka w koszulce, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Dzisiaj Kolacja: jajka sadzone ze szpinakiem z musztardą i bułką tartą, Scottish Eggs - co może pokonać gotowane jajka smażone w głębokim tłuszczu, gdy pokryte kiełbasą, oraz Jaja Sardou (jaja gotowane po Nowojorsku z karczochami, szpinakiem i holenderskim jedzeniem) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubij razem śmietanę i 2 łyżeczki mąki w małej misce, aż po prostu połączone.
Gotować szalotka na maśle w 9-do 10-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż szalotka zmięknie, o 3 protokół.
Dodaj szpinak, gałkę muszkatołową, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu i gotuj, ciągle mieszając, aż nadmiar płynu odparuje, około 2 minut. Wymieszać śmietanę, następnie dodać do szpinaku i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż śmietana lekko zgęstnieje, około 2 minut.
Wymieszać razem bułkę tartą, 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu w płytkiej misce.
Rozłóż pozostałą 1/2 szklanki mąki na talerzu i odstaw do pogłębiania.
Delikatnie osuszyć wodę z wierzchu gotowanych jaj papierowymi ręcznikami, następnie posypać pozostałą 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Ostrożnie zagotować 1 ugotowane jajko w mące, odpylając nadmiar.
Przenieść do ubitego jajka, łyżki do całkowitego pokrycia, a następnie przenieść łyżką szczelinową do bułki tartej, pozwalając nadmiar jajka kapać. Płaszcz z okruchów i przenieść na talerz. Powtórz z pozostałymi jajkami w koszulce, po 1 na raz.
Pokrój pokrojoną szynkę poprzecznie na paski o szerokości 1/4 cala.
Podgrzać 1 1/2 cala oleju w 3-do 4-quart ciężki rondel (o 1 1/2 cala głębokości) na dużym ogniu, aż termometr głęboko tłuszczu rejestruje 191°. szynkę smażyć w oleju, mieszając od czasu do czasu z czystym szczeliny łyżką do oddzielnych pasków, aż ostry, 15 do 20 sekund.
Przełóż szynkę na ręczniki papierowe, aby osuszyć.
Przywrócić olej do smażenia do temperatury 191°.
2 jajka (po 1 na łyżce) wrzucić na gorący olej i smażyć na złoty kolor, 15-20 sekund.
Przenieść jajka sadzone do ręczników papierowych, aby osuszyć. Powtórz z pozostałymi 2 jajkami.
Podgrzej szpinak na małym ogniu, stale mieszając i dodając więcej śmietany lub wody, aby w razie potrzeby poluzować mieszaninę, około 1 minuty.
Szpinak śmietankowy podzielić na 4 talerze, następnie polać jajkami i szynką.
Jaja w tym przepisie nie będą w pełni ugotowane, co może być niepokojące, jeśli salmonella jest problemem w Twojej okolicy.